Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

Άμεση ήταν η ανταπόκριση πολλών πολιτικών οι οποίοι είτε προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στο υπό σύσταση Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας, είτε να δεχθούν περικοπές απολαβών τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με απόφαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πέραν της μέχρι τώρα μείωσης των αποδοχών των βουλευτών, προτείνεται για το έτος 2010 επιπλέον μείωση κατά 50% στο επίδομα αδείας, 50% στο δώρο Πάσχα και 50% στο δώρο Χριστουγέννων.

(Πέραν των παραπάνω περικοπών των δώρων, υπο συζήτηση τελεί το ενδεχόμενο της περικοπής των δώρων που γενικών απο-λαμβάνουν οι βουλευτές.. )


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης προσέφερε 5.000 ευρώ στο Ταμείο Στήριξης και ενημέρωσε ότι επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι θα προσφέρει 1.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει και ο βουλευτής της ΝΔ Ι.Βαρβιτσιώτης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφης είπε ότι θα συνεισφέρει και αυτός μόλις δημιουργηθεί το ταμείο, αν και όπως δήλωσε, «είναι τέτοια τα ποσά που απαιτούνται για να σωθεί η χώρα, που με 'ασπιρίνες' δεν λύνεται το ζήτημα».

Το σύνολο της μηνιαίας βουλευτικής της αποζημίωσης, περίπου 6.500 ευρώ, προσφέρει η υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Τζάκρη.
Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας επίσης εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεισφέρει.
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γ.Γιακουμάτος προσφέρει το δώρο του Πάσχα, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Β.Πολύδωρας εμφανίζεται και αυτός θετικός στην πρόταση.

Επίσης, η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και πρώην ευρωβουλευτής Νάνα Μούσχουρη παραιτήθηκε από τη σύνταξη της ευρωβουλευτού.

Οι παραπάνω «προσφορές» είναι έγκυρες και αξιόπιστες και μπορείτε να τις τσεκάρετε και στο:
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1112659&lngDtrID=244


Σύμφωνα όμως με νεότερες και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της σελίδας μας
σειρά βουλευτών, πολιτικών -και όχι μόνο- φέρονται να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να συνεισφέρουν στο ταμείο για την διάσωση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ταμείο θα ονομαστεί «Ελλάς, Δώσε και Σώσε» ενώ για τον ίδιο πάντα λόγο θα ανοιχτούν και τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέτει ότι έχει ευχαρίστηση. Κάθε οικονομική προσφορά θα γίνετε δεκτή, από ένα ευρώ μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ.
(έγινε κι αυτό, σήμερα 9.3.2010, υπο την έγκριση της Βουλής…)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε διαβούλευση θα τεθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας στην Βουλή, το ενδεχόμενο διενέργειας ενός 24ωρου διακαναλικού τηλεμαραθωνίου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την σωτηρία της Ελλάδας. Πλήν όμως (και σύμφωναμε τις ίδιες πληροφορίες) τα κόμματα του Κοινοβουλίου δεν συμφωνούν μεταξύ τους ως προς τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, με το Πασοκ να θέλει την Ρούλα Κορομηλά (μιας και αυτή πλειοψήφησε στην ψηφοφορία που διενήργησε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπου -μεταξύ άλλων- οι “παλιοί” έδειξαν ότι υπερισχύουν αριθμητικά των νεοτέρων που ήθελαν την Ζέτα Μακρυπούλια) η ΝΔ ζητά την παρουσίαση του Τηλεμαραθωνίου να αναλάβει ο Αντώνης Ρέμος που εχει εμεπιρία στο μικρόφωνο πλήν όμως οι βαρόνοι του κόμματος επιμένουν στον Χρήστο Πολίτη που έχει πρωταγωνιστήσει στα 3526 επεισόδια της Λάμψης και εχει μεγαλύτερη εμπειρία στον φακό. Ο Σύριζα, περιέργως πώς αλλά ομόφωνα, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ το ΚΚΕ προτείνει το δίδυμο Λιάνα Κανέλη – Απόστολος Γκλέτσος για ευνόητους λόγους.
Το δε ΛΑΟΣ θεωρεί ότι καταλληλότεροι γι αυτήν τη δουλειά είναι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καρατζαφέρης που επίσης εχει μεγάλη εμπειρία με το φακό ενώ εχει και την ικανότητα να προκαλέσει την γενναιοδωρία του Χριστεπώνυμου πλήθους, μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη που επίσης εχει κολλήσει ένσημα κι ένσημα τηλεοπτικά προσπαθώντας να πουλήσει τις εγκυκλοπαίδειές του. Σύμφωνα με πρόταση του κόμματος η εκπομπή θα μπορούσε να ονομαστεί “24 ώρες μαζί”.

Σύμφωνα όμως όπως είπαμε, με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας,
σειρά πολιτικών -και όχι μόνο- φέρονται να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ταμείου «Ελλάς, Δώσε και Σώσε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας,
Η Βάσω Παπανδρέου θα βγάλει σε πληστειριασμό 5 ταγιέρ (σετ - φούστα σακάκι ) 3 φορεμένα την περίοδο της υπουργείας στο πάλαι πότε Υπουργείο Βιομηχανίας πλήν όμως κλασικά οπότε και διαχρονικά στην μόδα, και 2 αφόρετα που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει γιατί τα είχε προβάρει για υπουργείο.

Η υπουργός περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη προτείθετε να προσφέρει στο ταμείο βγάζοντάς τα σε δημοπρασία, 3 ζευγάρια σπορτέξ παπούτσια μαζί με αντίστοιχα ζευγάρια κάλτσες, ένα ζευγάρι εκ των οποίων φορούσε στην τελετή ορκωμοσίας της ως υπουργού, ενώ υπό σκέψη βρίσκεται ως προς της δημοπρασία του σακιδίου Γκούτσι -πλήν όμως απομίμηση που αγόρασε από μια λαϊκή- που κρατούσε στην ίδια τελετή. Η τιμή εκκίνησης για τα παραπάνω είδη έχει οριστεί ,σύμφωνα με πληροφορίες, στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χρήστος Παπουτσής ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον οίκο Κρίστις προκειμένου να βγάλει σε δημοπρασία 3 κουστούμια ολοκαίνουργια που δεν τα εχει ορέσει ακόμη στη Βουλή κι ούτε πρόκειται καθώς φαίνεται.

Η Λούκα Κατσέλη θα βγάλει σε δημοπρασία τον Γεράσιμο γιατί έχει γεράσει κι όλη την ώρα κάθεται σπίτι, λύνει σταυρόλεξα και σουντόκου και γκρινιάζει κι ούτε ενα φαγητό δεν φτιάχνει. Άσε που δεν πατάει καθόλου στο Ινστιτούτυο Οικονομικών μελετών και προβληματισμού που είχε ιδρύσει. “Θα τον δημοπρατήσω κι οτι πιάσει” φέρετε να δήλωσε η κ. Λούκα σε στενούς της συνεργάτες....
Μαζί με κ. Γεράσιμο θα δωρίσει στο ταμείο 2 μπούργκες που της κάνανε δώρο στο πρόσφατο ταξίδι της στο Αμπου Ντάμπι καθώς και 5 ρολόγια που της τα δώσανε για χρυσά για να την υποχρεώσουνε αλλά με την επιστροφή της ο Καίσαρης της είπε «α, ρε Λούκα, σε κοροιδέψανε, αυτά είναι του κιλού»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει το ταμείο δημοπρατώντας 5 γραβάτες από την προσωπική του συλλογή, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της ΝΔ να τοποθετήσει σε όλες τις τοπικές διάφανους κουμπαράδες στους οποίους θα μπορούν οι πολίτες να ρίχνουν τον οβολό τους και γενικώς ότι έχουν ευχαρίστηση, ακόμη και τιμαλφή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα δώσει στο ταμείο την συνδρομή του για 2 μήνες στο γυμναστήριο ενώ ανακοίνωσε ότι για όσους έλληνες το επιθυμούν θα τους καλύψει εκείνος τα έξοδα προκειμένου να γυμναστούν δωρεάν για 1 μήνα.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ μας γνωρίζει οτι βουλευτές του θα συμβάλουν με τον μισθό 1 μήνα στην αρωγή του ταμείου και μέχρι στιγμής αυτή είναι η πιο γενναιόδωρη προσφορά.

Με ανακοίνωσή του ο Σύριζα δήλωσε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με αυτές τις σαχλαμάρες και τους κουμπαράδες, ότι δεν προτίθεται να δώσει μία, κι ότι καλά θα κάνει η κυβέρνηση να δώσει πίσω τα λεφτά που πήρε από τους δημοσίους υπαλλήλους.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποφάσισε να δωρίσει στο ταμείο τα νοίκια του Μάρτη και του Απρίλη (3) τριών από τα 64 ακίνητα που διαθέτει, ενώ ο βουλευτής του κόμματος κ. Πλευρης δήλωσε ότι θα στηρίξει το ταμείο με την φυσική του παρουσία, παραχωρώντας του δωρεάν νομική υποστήριξη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα δημοπρατήσει 2 ολοκληρωμένες σειρές της εγκυκλοπαίδειας «Οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι» τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ταμείο, ενώ όπως μας δήλωσε προτίθεται αν τελικώς αποφασιστεί να συμμετάσχει δωρεάν στον Τηλεμαραθώνιο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ζεύγους Γεωργιάδη-Μανωλίδου η κ. Μανωλίδου επειδή συγκινήθηκε από την περιπέτεια της χώρας θα διαθέσει μέρος των εσόδων της τελευταίας της δισκογραφικής δουλειάς.

Στον επιχειρηματικό κλάδο δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμβάλουν στην στήριξη του ταμείου, με χρήματα από τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων τους.

Μέχρι στιγμής η εκκλησία δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την στήριξη του ταμείου, πλήν όμως δηλώνει πρόθυμη ως προς την οργάνωση συσσιτίων από τις κατά τόπους ενορίες με σκοπό τουλάχιστο να μην μείνει ο κόσμος -εντελώς- νηστικός…

Τέλος, την αρωγή της στο ταμείο ανακοίνωσε και η δημοφιλής διεθνής ποπ σταρ Lady Gaga η οποία δήλωσε πολύ συγκινημένη από την οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας σημειώνοντας ότι θα διαθέσει μέρος των εσόδων του άλμπουμ της «Fame Monster» για την σωτηρία της χώρας. Συμπλήρωσε δε ότι προτίθεται για τον ίδιο λόγο να βγάλει σε δημοπρασία ένα κουστούμι της, και συγκεκριμένα αυτό με τις μπουρμπουλήθρες με το οποίο είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο περιοδικού.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο η κίνηση της Ladyς Gaga αναμένεται να βρει μιμητές από τον χώρο της διεθνούς σόου μπίζνες….


Υ.Γ. η συντάκτης πάντως του κειμένου οφείλει να εκ-δηλώσει την απορία της στο κατά πόσο η εν λόγο κίνηση θα ωφελήσει, τελικώς, την Ελλάδα, φοβούμενη, μήπως η πρωτοβουλία γυρίσει μπούμερανγκ και μας πάρουν ,τελικώς, στο ψιλό…..