Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2010

Τη σύσταση μιας νέας γραμματείας, η οποία θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού με ανοιχτές πόρτες στην κοινωνία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Πρόκειται για τη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος που θα έχει στόχο να πάει όσο πιο κοντά γίνεται ο Κόμματος στην Κοινωνία, γιατί η δεύτερη (η κοινωνία δηλαδή, πόσο μάλλον η «κομματική») ασχολείται με τα ξεροκόμματα και δεν της μένει και πολύς χρόνος για τα κόμματα.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο «έχουμε υποχρέωση να πάμε κοντά στην κοινωνία, γιατί κι εγω τόσα χρόνια που καθόμουνα μόνος μου, με αγωνία περίμενα έστω και το ντελίβερι μπόι για να «σπάσει» η μοναξιά μου, γι αυτό αποφάσισα να στείλω τα πιο όμορφα αγόρια της ΝΔ, αλλά και εθελοντές, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι προκειμένου να ανακουφίσουν από την μοναξιά αλλά και από ότι άλλο μπορούν τους πολίτες». «Οι κόμματοι του κόμματος θα φθάσουν παντού!» συμπλήρωσε με έκδηλη αγωνία ο κ. Σαμαράς.
Η Γραμματεία θα εδρεύει κοντά στον Πρόεδρο (για να μπορεί να την ελέγχει προσωπικά ο Αντώνης) ενώ αναμένεται να στελεχωθεί άμεσα με τα πιο ευρωστα και πρόθυμα παιδιά της ΝΔ προκειμένου να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του κάθε νοικοκύρη και της κάθε νοικοκυράς.
«Πριν αναλάβω καθήκοντα Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκα ένα κόμμα με ανοικτές τις πόρτες στην κοινωνία», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε :
«Δε θα ανοίξουμε μόνο τις πόρτες μας, για να μας πλησιάσουν οι πολίτες.
Θα ανοίξουμε και τα παράθυρα, θα αερίσουμε όλο το σπίτι και τα κλινοσκεπάσματα, θα καθαρίσουμε και θα απολυμάνουμε τις λεκάνες, θα σφουγγαρίσουμε τα μπάνια και τις κουζίνες, θα βγάλουμε τα καλύμματα από τις πολυθρόνες, θα βάλουμε κρέας στο φούρνο, θα πλυθούμε και θα βγούμε από τα γραφεία μας για να πάμε κοντά στην κοινωνία. Στόχος μας θα είναι ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του. Θέλουμε να νιώσουμε τον παλμό της κοινωνίας.
Οι σχέσεις Κοινωνίας-Κόμματος θα είναι η κρίσιμη δοκιμασία, που θα σφραγίσει τη νέα σχέση εμπιστοσύνης του κόμματός μας, όχι μόνο με τους 800.000 πολίτες που μας ψήφισαν, αλλά με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, για να αρχίσει σωστά και να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας».