Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009



Να δείτε που σε λίγο θα ανεβάζουμε δημοσιεύματα σαν αυτά που μας στέλνει τακτικότατα ο βουλευτής του Πασοκ Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με τον μηνιαίο και ετήσιο μισθό (συν τα μπόνους) των χρυσών συμβούλων («των πολύτιμων ειδικών») της Κυβέρνησης. Αποδοχές που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το μισό εκατομμύριο το χρόνο ενώ σε μέσο όρο κυμαίνονται στα 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Ποσά δυσθεώρητα, που προκαλούν ζάλη, στον απλό κόσμο και πολίτη, που κοιτάει να πάρει τουλάχιστο κανα «κοκαλάκι», καμια δουλίτσα δηλαδή, από αυτούς τους καλοπληρωμένους για να κάνει κι ο κοσμάκης τη δουλίτσα του και να ταΐσει την οικογένειά του. Αυτό μπορεί κι αυτό κάνει ο κόσμος κι έχει και το κεφαλάκι του ήσυχο.

Λίγο έως πολύ τα ίδια συμβαίνουν παντού, στις μεγάλες και μικρές κοινωνίες, τα ίδια, με ανάλογα του μεγέθους του νησιού φαινόμενα συμβαίνουν και στο δικό μας το νησί.
Και το σχόλιο (θέλει να πεί ο ποιητής δηλαδή) ότι σε λίγο μας βλέπω να ασχολούμαστε με ανάλογα δημοσιεύματα σε τοπικό επίπεδο. Πόσα (και πάντοτε μιλάμε για δημόσιο χρήμα, διαφορετικά δεν μας ενδιαφέρει τι, γιατί και πώς το βγάζει κανείς, ή έστω ενδιαφέρει άλλους) εισπράττουν δηλαδή οι διοικητές και συμβουλάτορες των επιχειρήσεων του νησιού. Έτσι άλλωστε «παίζεται το παιχνίδι» στην εποχή που ζούμε.


Σχόλιο Νούμερο Ένα
Και μετά σας ξάφνιασε που ο Σάκης (ο Ρουβάς...) πήρε 150.000 για να τραγουδήσει μια ώρα.
Αφού του τα δώσανε τα πήρε (και καλά έκανε) δεν τα έκλεψε από κανέναν. Ενας ιδιώτες άνοιξε το πορτοφόλι του και του έδωσε το συγκεκριμένο ποσό. Δεν άνοιξε ξένο πορτοφόλι που του είχανε δώσει να φυλάει….

Σχόλιο Νούμερο Δύο
Ήδη πάντως, και χωρίς κείμενα, το θέμα τείνει να γίνει ενα απο τα αγαπημένα στα στέκια της Θηραϊκής κοινωνίας. Το πόσα παίρνει δηλαδή ο καθένας των τοπικών στελεχών για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις το θέμα έχει γίνει και αντικείμενο στοιχήματος, γέγονός που πιστοποιούν φίλοι μου ως αυτόπτες μάρτυρες.

-μπα οχι δεν είναι ετσι
-τι λες ρε, αφού σου λέω τόσα παίρνει
-ρε συ δεν είναι δυνατόν να παίρνει τόσα πολλά (σ.σ. γι αυτό που κάνει )
-κι όμως σου λέω, αφού μου το έχουν πεί, με αποδείξεις ...
-περίεργα μου τα λες, …και δεν κάνει και τίποτε το πολύ δύσκολο….
-ναι σου λέω, τόσα. και με αποδείξεις. άσε που ακούγονται κι άλλα…
-τι, άλλα, γι άλλα λεφτά…
-ε, τι νομίζεις ετσι…
-άσε ρε σύ, μια παρεούλα είναι, κι ο ένας απο δω ο άλλος απο κει...
-ε, δεν τα ξέρεις … κι εμείς τι κάνουμε εμείς...
-τους ψηφίζουμε κι αυτοί κυβερνάνε…
-εγώ δεν τους ξαναψηφίζω
-μπα, ούτε κι εγώ λέω...
-άλλους, καινούργιους, να τους δούμε κι αυτούς
-ναι μωρέ, δε βαριέσαι, μέχρι να κυβερνήσουνε κι αυτοί λίγο καιρό να κάνουνε τα ίδια
-ε, μην το λες κι ετσι..
-μωρέ, ετσι, ετσι είναι αλλά τι να λέμε τώρα...
-πάντως καινούργιο ...
-κι εγώ ετσι λέω..
-μπορείς;
-τι εννοείς μπορώ;
-μωρέ, μπορείς να ψηφίσεις άλλους ή έχεις καμια υποχρέωση;
-δεν εχω υποχρέωση…
-ε, τότε , μπορείς
-μπορώ…λέω....


Σχόλιο Νούμερο Τρία.
Στην τελευταία ανακοίνωσή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρεται στις αποδοχές και τα μπόνους της διοίκησης, στελεχών, μάνατζερς, συμβούλων (χρυσών, αργυρών και δε συμμαζεύεται) του ΟΠΑΠ, οι οποίες κατά μέσο όσο φθάνουν στα 150 χιλιάδες ευρώ, με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις (πρόκειται προφανώς για πολύ ευφυείς ανθρώπους, που κανονικά, με τα λεφτά που παίρνουν θα πρέπει να αποδίδουν τα δεκαπλάσια στην επιχείρηση, η οποία με τέτοια έσοδα , κανονικά θα πρέπει να είναι πλουσιότερη κι απο τους εμίρηδες της Αραβίας…) που παίρνουν κάθε χρόνο μισθούς των 500.000 ευρώ. Και μετά σου εξαγγέλλει κι ο πρωθυπουργός οτι το πλαφόν, λέει, των μανατζαραίων θα είναι στα 6.000 αλλιώτικα, είπε, να πάνε σπίτι τους….
Ο ΟΠΑΠ πάντως είναι κατά κανόνα μια κερδοφόρα επιχείρηση, που έβγαζε λεφτά και πρίν την έλευση των χρυσών συμβούλων. Και θα συνέχιζε να βγάζει παρά την έλευσή τους μιας και (πόσο μάλλον) σε περιόδους κρίσης πουλάει ελπίδα και όνειρο...



Το ποστάκι αφιερώνεται εξαιρετικά στους ρομαντικούς οπαδούς της ΝΔ που πρίν απο λίγα χρόνια περίμεναν «να γίνουν κυβέρνηση» για πάρουν το αίμα τους πίσω, ή έστω, -πιο ρεαλιστικά-, για να πάρουν κι εκείνοι κανα φράγκο απο τα δημόσια ταμεία, να ανέβουν κάπως ιεραρχικά και να αισθανθούν «εξουσία», ή έστω να … είναι –επιτέλους με την μεριά των νικητών-
αφιερωμένο στους ρομαντικούς λοιπόν, που απογοητεύτηκαν και δεν «ευοδώθηκαν» οι προσδοκίες τους,
για να λένε σήμερα «δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι…..»



και για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, το κειμενάκι γράφτηκε από αντίδραση και αγανάκτηση
στα όσα ακούω αυτήν την ώρα στο Μέγκα και στην πρωινή του εκπομπή σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα, όπου θα φορολογηθεί ,μες τη μέση της χρονιάς, ότι κινείται και δεν κινείται…
Τα έκτακτα μέτρα της τα παίρνει λέει η κυβέρνηση επειδή της λείπουνε λεφτά. πολλά λεφτά….
Και τι φταίω γω ρε παιδιά που οι χρυσοί σας μανατζαραίοι (για να το συνδυάσουμε και με το κείμενο….) τα τζογάρανε σε αλλοπρόσαλλα ομόλογα και τα χάσανε;;