Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

Στο προσκήνιο το πρόγραμμα των περιοδειών των υποψήφιων βουλευτών στον Νομό Κυκλάδων,
σε ότι αφορά τις επισκέψεις στην Σαντορίνη,
αύριο στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Εμπορείου η ομιλία του Παναγιώτη Ρήγα, ενώ στο νησί θα βρεθούν αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου όλοι οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του Πασοκ.
Την ίδια μέρα, αύριο, την Σαντορίνη θα επισκεφθούν ο Χρήστος Καφτηράνης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων – υποψήφιος με την ΝΔ και ο Νίκος Συρμαλένιος, νομαρχιακός Σύμβουλος – υποψήφιος με τον Συριζα.




Κάλεσμα να συμμετέχουν οι νέοι στις εκλογές απευθύνει με ανακοίνωσή της η νεολαία Πασοκ του Νομού Κυκλάδων κάνοντας λόγω για την ανάγκη ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού και για «ανατροπή σε πολιτικές που τους πλήγωσαν, τους θύμωσαν, τους έθεσαν στο περιθώριο, τους απογοήτευσαν», αναφερόμενοι στην ΝΔ…..




Την επανύδριση του Υπουργείου Αιγαίου ζητούν με επιστολή τους σε όλα τα κόμματα, τους ΟΤΑ και τους φορείς του Αιγαίου, οι υπάλληλοι του πρώην υπουργείου Αιγαίου, σημερινής Γενικής Γραμματείας Αιγαίου μετά την συνένωσή του με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στην ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος υπαλλήλων της ΓΓ Αιγαίου αναφέρει ότι το «υπουργείο» είναι μόνον ένας τίτλος χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιωτών, ενώ εστιάζει στην ανάγκη επανίδρυσης του Υπουργείου.




Στις 200 οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία των Κυκλάδων σύμφωνα με το ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και το μέλος του Χρήστο Φιρτινίδη.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Φιρτινίδη, από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού λείπουν 200 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να εμφανίζονται σε καθηγητές Ξένων Γλωσσών (25) φυσικής αγωγής (12) και πληροφορικής (24), την ίδια ώρα που στα χαρτιά τα σχολεία εμφανίζονται πλήρη μιας και για μια ακόμη φορά λειτούργησε η «φάμπρικα» των αποσπάσεων που προφανώς εξυπηρετεί το «πελατειακό -μας- σύστημα»
Ο κ. Φιρτινίδης χαρακτηρίζει τουλάχιστο άδικο να φαίνεται ότι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε δυσπρόσιτα νησιά του Νομού την ίδια ώρα που η φυσική τους παρουσία είναι .. σε μεγάλες πόλεις(!)
Αντίστοιχα, κακή είναι και η εικόνα και σε ότι αφορά τις ελλείψεις βιβλίων μιας και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν αποσταλεί όλα τα βιβλία.
Αυτά σχετικά με το … έμψυχο υλικό των σχολείων και την… εν μέρει υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς να υπολογίσει κανείς και τα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων ..