Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2009

Καλή σας ημέρα, καλή εβδομάδα, καλό μήνα και χρόνια πολλά!

Γιορτάζει σήμερα η Σαντορίνη, γιορτάζουν τα Φηρά την Μητρόπολή τους, τον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής. Στην σημερινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ.κ. Επιφάνιος ενώ την τελετή παρακολούθησε το σύνολο της τοπικής πολιτικής ηγεσίας. Όπως κάθε χρόνο ετσι και φέτος την τελετή και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν παρακολούθησε ο Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας.


Στην επικαιρότητά μας τώρα,

Την ετήσια γιορτή του πραγματοποίησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η τοπική οργάνωση Πασοκ Θήρας. Όπως κάθε χρόνο ετσι και φέτος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους πολιτικά προσκείμενους αιρετούς του στην ετήσια γιορτή του. Φέτος ,όπως μάθαμε, το αντικείμενο των συζητήσεων στα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν ήταν ο χρόνος το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αλλά και τα πρόσωπα που πιθανολογείται ότι θα αποτελέσουν την νέα κυβέρνηση, εάν βέβαια αυτή είναι το Πασοκ.
Στην γιορτή βρέθηκαν και μίλησαν στους φίλους του κόμματος οι βουλευτές του Πασοκ κύριοι Ρήγας και Λιντζέρης. Σε τοπικό επίπεδο πάντως δεν έλειψαν οι συζητήσεις και τα σχόλια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές καθώς και η απόφαση των δύο πρώην αντιδημάρχων και επιτελικών στελεχών στην τοπική οργάνωση του κόμματος, που εκλέχτηκαν με συνδυασμό προσκείμενο στο Πασοκ, να αποχωρήσουν προκειμένου να ιδρύσουν δικό τους συνδυασμό για τις επόμενες εκλογές.
Η εκδήλωση πάντως χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη σε ότι αφορά την ανταπόκρισή της στον κόσμο και ουσιαστική σε ότι αφορά το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν. Οι κύριοι Ρήγας και Λιντζέρης πάντως στις σύντομες ομιλίες τους εστίασαν στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις που είναι δυσμενείς για την Ελλάδα και .. τους πολίτες της και που όπως ανέφεραν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.



Ανακοίνωση εξέδωσε η πρόσφατα ιδρυθείσα αλλά πολύ δυναμική ομάδα του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Σαντορίνης σύμφωνα με την οποία σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και πιο συγκεκριμένα σεμινάριο με θέμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση».

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 4 ωρών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποίηση BLS/ AED από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Σαντορίνης, στο Εμπορείο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ για τα μέλη και 15 ευρώ για τα μη μέλη του συλλόγου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22860 81080
και 6944 12 63 39




Πάντα τυπικό στην διοργάνωση των εκδηλώσεών του,
πρόσκληση μας έστειλε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σαντορίνης αναφορικά με την τελετή κοπής της πίττας του που θα γίνει στο Μπελλώνειο την ερχόμενη Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα.
Όπως κάθε χρόνο ετσι και φέτος με ενδιαφέρον περιμένουμε την ομιλία της προέδρου του παραρτήματος κας Μαίρης Κορωνιού η οποία στις δύσκολες εποχές που ζούμε αναζητά και δίνει σύγχρονα νοήματα στην έννοια τις αξίες και το έργο του εθελοντισμού.



Τυπικός όμως πάντοτε (κι αυτό αξίζει να το αναφέρουμε) είναι στην διοργάνωση των εκδηλώσεών του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου μας καλούν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου σε ημερίδα με θέμα :
«Η Λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου από την σκοπιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων»
Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 17.00 στο Μπελλώνειο.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Αργύρης Μαυρομμάτης για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου και η Ειρήνη Μαυροκεφαλίδου για Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου.



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου μας ενημέρωσε επίσης και για την ετήσια γιορτή του που θα γίνει την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο "Αηδόνι". Όπως κάθε χρόνο, ετσι και φέτος στην γιορτή θα παρουσιαστεί και μίνι θεατρικό απο την ομάδα των γονέων με θέμα ... ήθη και έθιμα των Ακρωτηριανών απο το παρελθόν ειδωμένα με μπόλικο χιούμορ!


Ρεκόρ εμφανίσεων κάνει το τελευταίο διάστημα ο δραστήριος και καθώς φαίνεται «πανταχού παρόν!» Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινος.
Το σχόλιο αφορά πρόσφατο δελτίο Τύπου που λάβαμε από την Περιφέρεια σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γενικός την ίδια μέρα και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή έδωσε το παρόν σε (6)τελετές για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας συλλόγων της Περιφέρειάς μας που βρίσκονται στην Αθήνα.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι θέλει δύναμη, όρεξη (πάνω απ όλα!) και κουράγιο να παρακολουθεί κανείς τόσες εκδηλώσεις και όχι μόνο να παρακολουθεί, αλλά να είναι ενημερωμένος για τις δραστηριότητες των συλλόγων καθώς και για τα αιτήματά τους, φροντίζοντας να τα ικανοποιεί.
Πάντα τέτοια!


σ.σ. στην προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφέρει (5) γιορτές σε μία μέρα. Η πραγματικότητα όμως μας διέψευσε! οι γιορτές ήταν έξι (6)! Για του λόγου το αληθές οι εξής:


".....O Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρευρέθη διαδοχικά την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των πιο κάτω σωματείων απόδημων νησιωτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα αποδεχόμενος την τιμητική τους πρόσκληση:
Της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων
Του Δήμου Λέρου και της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων
Του Συνδέσμου Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου
Της Ένωσης Καλύμνιων Αττικής «ο Άγιος Νικόλαος»
Του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η Αγιά Σοφιά»
Του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Άνδρου ¨Παναγιά η Θεοσκέπαστη¨







Δελτίο Τύπου για την πρόσφατη εκδήλωση - παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Οίας - Θηρασίας Βάλσαμου Πιτσικάλη, με τίτλο:
« Των Ανθρώπων και του Τόπου»
μας έστειλε ο εκδότης της εφημερίδας Θηραϊκά Νέα κ. Λιγνός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 21 Ιανουαρίου, έγινε στην κατάμεστη κόσμου Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Ε. Ν. στον Πειραιά, η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Οίας - Θηρασίας Βάλσαμου Πιτσικάλη, με τίτλο:
« Των Ανθρώπων και του Τόπου». Χορηγός της έκδοσης του βιβλίου είναι ο Πλοίαρχος Ε. Ν. κ. Εμμανουήλ Πελεκάνος, στη μνήμη των γονέων του Λουκά και Γεωργίας. Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Εκδότης – Διευθυντής των «Θηραϊκών Νέων» κ. Εμμ. Α. Λιγνός, ο οποίος είχε και το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας – Θηρασίας κ. Γεώργιος Χάλαρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμποροπλοιάρχων Ε. Ν. Επαρχίας Θήρας κ. Δημήτριος Μηνδρινός.

Το βιβλίο παρουσίασε με μεστό νοημάτων, συγκινητικό και λυρικό λόγο η Θηραία συγγραφέας, ιατρός κ. Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου.

Παρευρέθησαν και αναφέρθηκαν στο έργο και την προσωπικότητα του Ποιητή – Καπετάνιου Βάλσαμου Πιτσικάλη οι κ.κ. Γεώργιος Ανωμερίτης πρώην Υπουργός, Παναγιώτης Κρητικός πρώην Βουλευτής - Αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Ρήγας Βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Συρίγος επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Απόστολος Ποταμιάνος Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Ε.Ν.

Επιλογικά μίλησε ο Ποιητής, που ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρεθέντες και απήγγειλε το ποίημα «Η ζωή των ναυτικών».

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φιλολόγου, Λυκειάρχη Ευαγγελίας Δρακουτού –Αρβανίτη, από το Μεγαλοχώρι, που είχε αποβιώσει προ διημέρου και ήταν Καθηγήτρια του συγγραφέα και πολλών εκ των παρισταμένων.