Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

Μήπως ήρθε η ώρα να μεταφερθεί το γραφείο εξυπηρέτησης αλλοδαπών του Δήμου Θήρας ??
ή θα πρέπει να χειμωνιάσει παραπάνω?...




Η καθημερινότητα στο γραφείο που διαχειρίζεται θέματα των αλλοδαπών κατοίκων της Σαντορίνης στον Δήμο Θήρας είναι πολύ δύσκολη και απ’ ότι φαίνεται πάει από το κακό στο χειρότερο.
Καθημερινά οι ουρές, ο εκνευρισμός και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των υπαλλήλων του Δήμου και των αλλοδαπών που περιμένουν για να δηλώσουν (όπως ορίζει ο νόμος) την αλλαγή στοιχείων τους είναι καθημερινό φαινόμενο.
Κάθε μέρα περισσότεροι από 40 αλλοδαποί περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν, ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου ,όπως μας λένε, χρειάζονται για την διεκπεραίωση της κάθε περίπτωσης από μισή έως μία ώρα.
Δυστυχώς, την κατάσταση κάνει ακόμα χειρότερη το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που εχει ορίσει ο Δήμος για την εξυπηρέτηση του γραφείου δεν επαρκούν, ο χώρος είναι απολύτως ακατάλληλος μιας και οι αλλοδαποί είναι αναγκασμένοι να περιμένουν σε εξωτερικό χώρο, στο ύπαιθρο εκτεθειμένοι στους καιρούς ,και συγκεκριμένα χθες στη βροχή, ενώ δεν υπάρχει όπως λένε οι ίδιοι το αυτονόητο, ένα μηχάνημα για την έκδοση αριθμών προτεραιότητας ώστε να «κρατιέται» η σειρά.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, όπως είπαμε, να παρατηρούνται καθημερινά ένταση, εκνευρισμός ενώ ακόμη και οι διαπληκτισμοί τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Αυτό πάντως που είναι απόλυτη ανάγκη είναι η εύρεση και ο εξοπλισμός ενός καλύτερου χώρου για την εξυπηρέτηση και την αναμονή των ανθρώπων αυτών που σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στο νησί ξεπερνούν τους 8 χιλιάδες .