Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2008



Το θέμα της ηχορύπανσης ανακινεί με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, αιτιολογώντας μάλιστα τον χρόνο που επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα αναφέροντας πως το προηγούμενο διάστημα ανέμεναν πρωτοβουλίες του Δήμου
καθώς και ότι η ανακίνηση του θέματος εν μέσω θέρους, μόνον επιπλέον προβλήματα και συγκρούσεις θα δημιουργούσε.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους επαγγελματίες του νησιού, δημιουργώντας ρήξεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, επειδή δυστυχώς δεν εχει υπάρξει ρύθμιση και έλεγχος από πλευράς Αυτοδιοίκησης και Πολιτείας, κάτι που ευελπιστούμε να γίνει στο άμεσο μέλλον και σίγουρα πριν από την νέα τουριστική σεζόν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που λάβαμε :

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ»

Προ περίπου δύο μηνών μας κοινοποιήθηκε καταγγελία κατοίκων και επαγγελματιών του κλάδου μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της καλντέρας των Φηρών.
Η καταγγελία αφορούσε την ηχορύπανση που δημιουργούν ορισμένοι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων (bar, club κ.α.) και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απ’ αυτό το γεγονός.

Πράγματι, γνωρίζουμε τις συνέπειες που υφίστανται από αυτό το φαινόμενο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μέλη μας.
Δεν αντιδράσαμε όμως άμεσα διότι πιστεύαμε ότι ο Δήμος θα επιλαμβάνονταν εσπευσμένα ενός τόσο σοβαρού θέματος, προκαλώντας μια δημόσια συνάντηση των αρμοδίων με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες προκειμένου μα βρεθεί μια λύση.

Εμείς ως Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης τασσόμαστε αλληλέγγυοι στα μέλη μας, τα οποία χρόνια τώρα μαστίζονται από την ηχορύπανση που τα διάφορα καταστήματα παράγουν κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, δημιουργώντας προβλήματα δημόσιας υγείας και ευτελίζοντας το χώρο της περίφημης καλντέρας και γενικότερα το νησί μας.

Πιστεύουμε ότι τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος, που η τουριστική περίοδος έχει σχεδόν τελειώσει, ο δήμος να προκαλέσει Δημόσια Συζήτηση - Συνάντηση με όλους τους φορείς και ενδιαφερόμενους. Πιστεύουμε ότι με τον ειλικρινή διάλογο θα βρεθεί η λύση για όλους.

Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Φύτρος, Ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Καραμολέγκος

Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, Τηλ. 22860 22070 fax 22860 25925
E-mail: hotelsan@otenet.gr

Η Ένωση Ξενοδόχων αποστέλλει την ανακοίνωση

1. Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης , Γραφείο Υπουργού.
2 .Βουλευτές Νομού Κυκλάδων.
3 .Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γραφείο Γενικού Γραμματέα.
4 .Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, Γραφείο Νομάρχη.
5 .Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.
6 .Δήμο Θήρας, Γραφείο Δημάρχου.
7 .Κοινότητα Οίας, Γραφείο Προέδρου.
8. Αστυνομική Διεύθυνση Θήρας
9. Γραφείο ΕΟΤ Θήρας
10 .ΔΕΠΟΤΑΘ.
11. Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Θήρας.
12 .Σύλλογο Επαγγελματιών Θήρας Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.
13. Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Καμαρίου.
14 .Σύλλογο Εστιατόρων Θήρας.
15 Σύλλογο Εμπόρων Θήρας.
16 .Διεθνή Σύλλογο Γυναικών θήρας (I.W.O.S).
17 .ΜΜΕ Θήρας.






Ομόφωνα υπέρ της ίδρυσης διεύθυνσης ΕΟΤ στην Σαντορίνη ψήφισε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας.
Ο Eπαρχος Θήρας άσκησε σκληρή κριτική στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου με την οποία ζητά να μην ιδρυθεί γραφείο στην Σαντορίνη για να μην διασπαστεί ο Νομός Κυκλάδων.

Για προσπάθεια κομματικοποίησης της συγκέντρωσης της 16ης Οκτωβρίου για το Sea Diamond κατηγορεί με Δελτίο Τύπου του ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τον συνάδελφό του, του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.
Στο Δ.Τ. ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι «Οι Σαντορινιοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις 16 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα της συγκέντρωσης, όχι μόνο ήμουνα παρών αλλά μετέφερα τις απόψεις και την ανησυχία τους συμμετέχοντας σε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των θεσμικών φορέων των Κυκλάδων και της Σαντορίνης. Η διαφορά με τον κ. Ρήγα είναι ότι εκείνος μαζί με στελέχη του κόμματός του προσπάθησαν και κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να κομματικοποιήσουν την προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν την σύσκεψη»




Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη και τους φίλους της η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Σαντορίνης στις 5 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα της Santo Wines στον Πύργο. Στην γενική Συνέλευση θα συζητηθούν θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας ενω θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός των δράσεων του νέου γραφείου.




Η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας ανακοινώνει ότι προκειται να προσλάβει δύο (2) Νοσηλεύτριες ΤΕ/ΔΕ, με χρονική διάρκεια έως την 31 Δεκεμβρίου 2008, με δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων κατά την έναρξη εφαρμογής των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Το ανωτέρω προσωπικό προτίθεται να στελεχώσει τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι ν. Θήρας»και «Παραρτήματα μονάδας Βοήθεια στο Σπίτι Οίας στη Θηρασία και τη Φολέγανδρο». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Αναπτυξιακή κοινοτική Επιχείρηση Οίας, από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22860 72000.



Ο Δήμος Θήρας και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνουν για ακόμα μια χρονιά το Τουρνουά Μπάσκετ «3 με 3», σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, στο Δημοτικό Σχολείο των Φηρών.
Στο εν λόγω Τουρνουά, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 10 έως 17 χρόνων, αφού σχηματίσουν ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων και συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο συμμετοχής.

Θα γίνει διαχωρισμός των συμμετεχόντων (βάση ηλικίας) σε ομίλους των 8 ομάδων και κάθε όμιλος θα αναδείξει ένα νικητή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμό τριπόντων και ελευθέρων βολών, με πλούσια δώρα για τους νικητές. Δώρα θα λάβουν επίσης και οι παίκτες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους τελικούς αγώνες κάθε ομίλου.
Το παρόν θα δώσει και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ,κος Μιαούλης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο γυμναστή κάθε σχολείου ή στα γραφεία της Δ.Ε.Πο.Τ.Α.Θ. , τηλ. 22860-23021 και φαξ. 22860-23031



Την Κυριακή 26/10 θα πραγματοποιηθεί στον Ποταμό Θηρασιάς η καθιερωμένη πανήγυρη εν όψει της γιορτής του Αγ. Δημητρίου. Ο εορτασμός θα γίνει αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του ναού.



Στις 8 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας θα βραβεύσει τα έργα που έφτιαξαν οι μαθητές των σχολείων της Σαντορίνης, με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου στο Εμπορείο.