Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

Ισολογισμός Δήμου Θήρας 2007
Λεφτά έχουμε (χρόνο έχουμε!) έργα δε βλέπουμε...


Με κέρδος χρήσεως που ανέρχεται στα 949.678.58 ευρώ έκλεισε το 2007 ο Δήμος Θήρας.
Tα συνολικά ταμειακά του διαθέσιμα που είναι 3.506.850,11.
«Έχουμε έτοιμα για δημοπράτηση πολλά έργα» είπε ο δήμαρχος Θήρας» Άγγελος Ρούσσος σημειώνοντας ότι «θα δοθούν 1.500.000 σε ασφαλτικά ενώ θα πληρωθεί και η πρώτη μονάδα αφαλάτωση που εγκαταστάθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει».
«Έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε, κάθε χρόνο» σχολίασε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκος Ζώρζος.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα συνολικά έσοδα του Δήμου ανήλθαν σε 10.774.571,20 ευρώ και με μαζί με τις εισπράξεις από προηγούμενες χρονιές ανέρχονται σε 13.525.813,19 ευρώ. Οι πληρωμές ανήλθαν στα 10.018.963,08 ευρώ.


Σεμινάρια αγωνιστικού Μουιτάι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης. Τα σεμινάρια θα είναι τα πρώτα που θα πραγματοποιηθούν στο νησί και διοργανώνονται υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι, του επίσημου φορέα του αθλήματος στη χώρα μας και σε αυτό θα διδάξει ο Σαντορινιός ομοσπονδιακός προπονητής του Μουιτάι, Μιχάλης Δρόσος.
Το Μουιτάι είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα και δίκαια ονομάζεται «βασιλιάς του ρίνγκ». Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης Δρόσος κατέχει το βαθμό του «Μάστερ του Μουιτάι» από το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής της Ταϊλάνδης μιας και το άθλημα είναι Ταϊλανδέζικο, ενώ είναι προπονητής πολλών παγκόσμιων πρωταθλητών. Μπορεί λοιπόν ευκολα να αναλογιστεί κανείς το επίπεδο και την εγκυρότητα των γνώσεων που προσφέρει ο Μιχάλης Δρόσος.
Αυτό το σεμινάριο είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους φίλους των Πολεμικών Τεχνών, είτε έχουν ασχοληθεί είτε όχι, για να βιώσουν την ουσία, την ομορφιά και το δυναμισμό του Μουιτάι.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, άντρες, γυναίκες και παιδιά.
Θα διδαχθούν βασικές τεχνικές του αθλήματος, τεχνικές σε ζευγάρια, τακτική του αγώνα, αλλά κυρίως θα δείτε και θα προπονηθείτε με έναν από τους καλύτερους προπονητές διεθνώς.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Νοεμβρίου η Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι σας δίνει ραντεβού στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 6979 – 375727 ή να στείλετε mail στο atlasmuaythai@gmail.com





Για την ύπαρξη ενός πολύ σημαντικού δικτυακού τόπου που δημιούργησε μας ενημέρωσε η Ένωση Ζωόφιλων Θήρας, στον οποίο θα βρείτε πληροφορίες για τα αδέσποτα και προς υιοθεσία ζώα στη Σαντορίνη. Θα σας «ανοίξει» στην διεύθυνση : www.sawasantorini.blogspot.com




H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond, με ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχαριστίες της, προς όλους τους συμπατριώτες και φίλους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Πειραιά και την πορεία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση : «μπορεί το αποτέλεσμα της ιστορικής, για τους αγώνες των Σαντορινιών, ημέρας της 16ης Οκτωβρίου 2008 να μην ήταν το αναμενόμενο, είναι όμως πεποίθηση όλων ότι ο Θηραϊκός λαός με την ομοψυχία του και την ενότητά του έδωσε εξετάσεις και πήρε ΑΡΙΣΤΑ»

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Η Συντονιστκή Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond, εκφράζει τις ευχαριστίες της, καίτοι είναι υποχρέωση όλων μας, προς όλους τους συμπατριώτες και φίλους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Πειραιά και την πορεία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μπορεί το αποτέλεσμα της ιστορικής, για τους αγώνες των Σαντορινιών, ημέρας της 16ης Οκτωβρίου 2008 να μην ήταν το αναμενόμενο, αφού ούτε δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου της ανέλκυσης του ναυαγίου, αλλά ούτε και χρονοδιάγραμμα τέθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα. Είναι όμως πεποίθηση όλων ότι ο Θηραϊκός λαός με την ομοψυχία του και την ενότητά του έδωσε εξετάσεις και πήρε ΑΡΙΣΤΑ.

Με αυτήν την ομοψυχία και την ενότητα, θα δώσουμε και τους επόμενους αγώνες, αφού ο αγώνας -υπόσχεση που δόθηκε από όλους- θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσά μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει ότι θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την ενότητα αυτή και την ομοψυχία των Θηραίων και φίλων της Σαντορίνης ανεξάρτητα από κόμματα ή άλλες σκοπιμότητες και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από όποια θέση κι αν βρίσκεται να διχάσει τον ενωμένο και ιερό αυτό αγώνα που δίνει ο Θηραϊκός λαός.

Οι διαφοροποιήσεις ορισμένων από τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, οι οποίες παραμένουν σταθερές και αμετακίνητες, δεν φοβίζουν ούτε πτοούν κανένα Σαντορινιό.

Εμείς απαιτούμε από την Πολιτεία μας να μας προστατεύσει, ως οφείλει, ανελκύνοντας το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου από τα γαλανά νερά της καλντέρας, όσο γρηγορότερα γίνεται.

Στο θέμα της ανέλκυχης του Sea Diamond είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Ενιαίο έργο, ενιαία μελέτη, ενιαία χρηματοδότηση. Ταυτόχρονη απάντληση καυσίμων και ανέλκυση του ναυαγίου. Δεν θα δεχθούμε σε καμμία περίπτωση μεμονωμένα το έργο της απάντλησης των καυσίμων για να μείνει στη συνέχεια το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου για πάντα στο βυθό.

Και ζητάμε την ανέλκυση, όχι καταβάλλοντας το κόστος του εγχειρήματος οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, αλλά ο εφοπλιστής LOUIS, αφού αυτός είναι ο ρυπαίνων, δηλαδή αυτός που προκάλεσε το οικολογικό αυτό έγκλημα στο νησί μας.

Τον δικαστικό αγώνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν θα τον δώσει ο Θηραϊκός λαός, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.

Οφείλει να τον δώσει η Πολιτεία, διά των θεσμικών της οργάνων, όπως οφείλει, πρωτίστως, να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον.

Πολύ περισσότερο, αφού το Αιγαίο δεν είναι μόνο μία ελληνική θάλασσα αλλά αποτελεί και το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.