Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2008

Διήμερη περιοδεία στην Σαντορίνη πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επαγγελματικούς φορείς. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα ενημερώσει τους Θηραίους για την δραστηριότητα του Κομουνιστικού Κόμματος στις Κυκλάδες.




Τουρνουά Beach Volley ξεκινά σήμερα η ΔΕΠΟΤΑΘ, 16.00 – 20.00 στο Καμάρι.

Επίσης για σήμερα έχει διοργανώσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τα χορευτικά της σχήματα στις 20.30 στον Πύργο.









Ψυχιατρικά προβλήματα :
Σκούρα τα πράγματα, και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αφήνουμε – ή αφηνόμαστε- σε καταστάσεις που φτάνουν στα άκρα.




ΜΠΟΦΟΡ…ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Πάνω από 3.700 Κυκλαδίτες, έχουν ζητήσει τη βοήθεια των ειδικών!

Ένας στους πέντε Κυκλαδίτες παρουσιάζει προβλήματα ψυχολογικής ανάπτυξης, ενώ από την παιδική ηλικία εμφανίζονται διαταραχές συμπεριφοράς. Το άγχος και η κατάθλιψη κάνουν αρκετά συχνά την εμφάνισή τους, ενώ σημαντικά είναι και τα ποσοστά ενδοοικογενειακών προβλημάτων. Την ίδια ώρα οι ειδικοί διαπιστώνουν αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στη διάρκεια του χειμώνα αλλά και υποτροπές των καταθλιπτικών και ψυχωσικών ασθενών στην αρχή του φθινοπώρου. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι Κυκλάδες διαθέτουν μόνο ένα δημόσιο ψυχιατρικό τμήμα, στο Νοσοκομείο Σύρου, ενώ ιδιώτες ψυχίατροι υπάρχουν μόνο στα μεγάλα νησιά.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία της Εταιρίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), που συλλέγονται από τους ανθρώπους που απευθύνονται στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας