Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2008








Άσχημη η εικόνα, άσχημες οι εντυπώσεις…. Έκπληξη προκάλεσαν τα συνθήματα που εμφανίστηκαν χθες το πρωί στους τοίχους του Δημαρχείου Θήρας, στα Φηρά. Μεταξύ των συνθημάτων τα οποία φέρονται να υπογράφουν αυτοαποκαλούμενοι -βέβαια- «αναρχικοί» είναι : «πάρτε το Πλοίο απ’ την Καλντέρα» και «η Καλντέρα θέλει τα ψάρια της»…
Πάντως, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως στην Σαντορίνη δεν ήμασταν συνηθισμένοι -μέχρι στιγμής- σε τέτοιες τακτικές….






Με την συμμετοχή πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος, χθές το βράδυ, το καθιερωμένο «Μποργιανό Γλέντι» φέτος ύστερα από απόφαση των διοργανωτών με μουσικούς από το Εμπορείο. Την διοργάνωση έκανε ο Σύλλογος Εμπορειτών Θήρας σε συνεργασία με την ΔΕΠΟΤΑΘ. Για μια ακόμη χρονιά όμως δεν έλλειψαν και τα παράπονα για τις ελλείψεις που παρουσιάζει η περιοχή. Με την κατάσταση της παραλίας της Περίσας -με τους εγκαταλελειμμένους μόλους- και των δρόμων για μια ακόμη χρονιά να είναι στην πρώτη διάταξη….






Αυριο ΤΡΙΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 21:00 στο Μπελλώνειο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ «Ήχος και Εικόνα» με την συναυλία του Νίκου Ξυδάκη
«ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ»
Ο Νίκος Ξυδάκης συμπεριλαμβάνει τραγούδια σε ποίηση Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη καθώς και στίχους του Ευριπίδη, Διονύση Καψάλη και Κώστα Καρυωτάκη.
Η επόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 21:00 με «ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΛΟΥ» με τον παγκοσμίου φήμης βιολοντσελλίστα Pr Alexander Ivashkin.



Πάμε και στο Μέγαρο Γκύζη και….
Ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές αυριο Τρίτη 26 Αυγούστου 2008.
Ο γνωστός Γερμανός πιανίστας Uwe Matschke και η εξαιρετική νέα βιολονίστα και κόρη του Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε θα ερμηνεύσουν έργα των συνθετών J. Brahms, L. v. Beethoven, C. Debussy, και N. Milstein.
Πάντοτε με ελευθερη είσοδο, στις 21.00


Αναζήτηση βοηθητικών ηθοποιών
Στα αρχές του Σεπτεμβρίου θα γυριστεί στην Σαντορίνη μέρος της Γερμανικής τηλεταινίας «Greek Kisses».

Για τα γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν από 9 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ άτομα όλων των ηλικιών για να συμμετάσχουν στην ταινία ως βοηθητικοί ηθοποιοί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν από
08:30 έως 21:00 στα τηλέφωνα:

• 6972 085959
• 6939 525571
• 22860 72075