Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008




Για το σύνολο του έργου της αναμένεται να τιμηθεί απόψε με το Μετάλλιο Τιμής από τον Δήμο Θήρας η Θηραία συγγραφέας Καδιώ Κολύμβα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Μουσείου του Μανώλη Λιγνού στο Κοντοχώρι στις 20.00








ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ διοργανώνει απόψε 27 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο Καρτεράδο η ΔΕΠΟΤΑΘ με τα χορευτικά σχήματα της Δ.ΕΠΟ.Τ.Α. του Δήμου Θήρας.



Κάτω από 100.000 ευρώ μπορεί να βρει κάποιος παραδοσιακό σπίτι σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων!
Αυτή προφανώς είναι και η εξήγηση της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης παλιών παραδοσιακών κατοικιών έναντι των πανάκριβων νεόδμητων στα Κυκλαδονήσια. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τους ξένους αγοραστές αλλά καινούργιο για τους Έλληνες, που τον τελευταίο καιρό έχουν μπει στο παιχνίδι της αναζήτησης παλιών παραδοσιακών εξοχικών
Σπίτια 50-70 τ.μ. σε παραδοσιακούς οικισμούς της Σαντορίνης όπως ο Πύργος και ο Βόθωνας αρχίζουν από τα 35.000 ευρώ.«Τα μεταχειρισμένα σπίτια είναι αυτά που αρχίζουν σιγά σιγά να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση», λένε όσοι γνωρίζουν την αγορά.

Σε ότι αφορά την Σαντορίνη σπίτια 50-70 τ.μ. σε παραδοσιακούς οικισμούς όπως ο Πύργος και ο Βόθωνας αρχίζουν από τα 35.000 ευρώ. Συνήθως βρίσκονται σε οικόπεδο 150 έως 250 τ.μ. με συντελεστή κάλυψης 100%. Πολύ πιο ακριβά είναι τα παραδοσιακά σπίτια στην Καλντέρα. Ενδεικτικά, ένα ακίνητο 65 τ.μ. μπορεί να πωληθεί προς 250.000 ευρώ.





Τους ξεγέλασε η ομορφιά.
Παραδέχονται κοσμηματοπώλες της Μυκόνου.
Για τις δύο πανέμορφες κυρίες που αγόραζαν τα πιο ακριβά κομμάτια των μαγαζιών τους πληρώνοντας όμως με πλαστές πιστωτικές κάρτες. Την υπόθεση αποκάλυψε η αστυνομία ύστερα από καταγγελία Ιταλού τουρίστα που είδε να χρεώνεται η κάρτα του με υπέρογκα ποσά




Πως είναι δυνατόν σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη να εμφανίζονται έστω οριακά αυξημένες οι αφίξεις στα αεροδρόμια κάποιων περιοχών, αλλά οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων να βλέπουν λιγότερους τουρίστες στις ρεσεψιόν τους; Αυτό είναι σκηνή απ' ό,τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας αν δημιουργηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστικές κατοικίες που επιδιώκουν κυβέρνηση, κατασκευαστικοί όμιλοι και τραπεζίτες.

Το ζήτημα είναι μεγάλο μιας και κατοικίες υπο τον διακριτικό τίτλο «παραθεριστικές» χρησιμοποιούνται ως παράνομα τουριστικά καταλύματα, αφού οι ιδιοκτήτες τους τα νοικιάζουν σε φίλους, γνωστούς ή και άγνωστους πελάτες που «αλιεύουν» μέσω Ίντερνετ, στήνοντας μια «φάμπρικα» με την οποία αποσπούν πελατεία από τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, «γλιτώνοντας» παράλληλα τα υψηλά λειτουργικά κόστη των νόμιμων καταλυμάτων ενώ επιπλέον, αποφεύγουν τη φορολόγηση των εσόδων τους αφού οι πληρωμές γίνονται στη χώρα προέλευσης των ενοικιαστών.