Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2008

  • Τον γλιτώσαμε τελικά τον καύσωνα (αν και είχαμε προετοιμαστεί..)
    Στους 36 σήμερα ο υδράργυρος οι άνεμοι βόρειοι στα 5 μποφόρ.


  • Σε ημερίδα παρουσίασης της Νέας Διαδικτυακής Πύλης της Θηρασιάς που βρίσκεται στο : www.thirasiaisland.gr μας καλεί η κοινότητα της Οίας – Θηρασιάς την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008, και ώρα 8 μ.μ.στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Θηρασίας.
    Αναχώρηση λάντζας από το Αμμούδι: 7:00μ.μ.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι στόχοι του έργου, οι λειτουργίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Νέας Πύλης, ειδικές παρουσιάσεις σχετικά με το Internet & e-Business, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
    Η Διαδικτυακή Πύλη είναι μια πρωτοβουλία η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου 9 «Τόνωση της τοπικής οικονομίας με καινοτόμες δράσεις» του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη της υπαίθρου και ενίσχυση νησιών και περιοχών χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης» του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου 2000-2006.
    Αποσκοπεί στην τόνωση και υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας διαμέσου της προβολής της περιοχής και των τοπικών επιχειρήσεων, της διαφήμισης και διάθεσης των προϊόντων και υπηρεσιών τους, της παροχής ολοκληρωμένης πληροφόρησης και της διαχείρισης αιτήσεων για συναλλαγές.
    Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινότητα Οίας, ενώ το έργο και οι υποδομές αυτού υλοποιήθηκαν από την εταιρία ΣΑΪΜΠΕΡΣ Α.Ε.



  • Από την Αναπτυξιακή κοινοτική επιχείρηση της Οίας μας ενημερώνουν ότι για τις ανάγκες γυρισμάτων Φιλιππινέζικης ταινίας μεγάλου μήκους που θα πραγματοποιηθούν στην Οία, κατά το διάστημα 17 έως 21 Ιουλίου 2008, ζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί.
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008, από 8:00μ.μ. έως 9:00μ.μ. στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κοινοτικής Επιχείρησης Οίας (δίπλα στο Κ.Ε.Π. Οίας).


  • Σοβαρές ελλείψεις έχουν εννιά λιμάνια των Κυκλάδων τα οποία αποτελούν -«παγίδες» για τους ναυτικούς μας. Εννιά σημεία, με σημαντικές έλειψες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα και τα οποία, για αυτόν τον λόγο, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για τα επιβατηγά σκάφη, το συνηθέστερο πρόβλημα η ελλιπής φωτοσήμανση.