Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

  • Στην ενεργοποίηση των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και την ενημέρωση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσανατολίζεται η Επιτροπή Πολιτών που έχει συσταθεί με σκοπό την απάντληση των καυσίμων και την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond από τον βυθό της Καλντέρας της Σαντορίνης, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Επιτροπής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ανακίνηση του θέματος σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο θα βοηθήσει στην επίλυσή του. Σε ότι αφορά την ενημέρωση μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα διερευνηθεί το εάν είναι δυνατή η συνδρομή της ΕΕ στην υπόθεση.

  • Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη, φάκελος που περιέχει την αλληλογραφία, έγγραφα καθώς και πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του ναυαγίου στην Σαντορίνη έχει σταλεί και μελετάται από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος αναμένεται να ανακινήσει το θέμα.

  • Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην Σαντορίνη ο Επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας, προσκεκλημένος από το Επαρχείο Θήρας προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο βοήθειας της χώρας μας από την ΕΕ.


  • Την στήριξή της στην Επιτροπή Πολιτών για την υπόθεση του Sea Diamond εξέφρασε χθές στην Γενική της Συνέλευση η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας.
    Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε το θέμα του site που δημιούργησε η Ένωση για την προβολή των δραστηριοτήτων της. Στο : μπορείτε να ενημερωθείτε για τετράποδα -κι όχι μόνο στην συνέχεια- που διατίθενται για υιοθεσία καθώς και για ειδικές προσφορές για τα μέλη της Ένωσης.


  • Νησιώτικο αεράκι φύσηξε την Τρίτη στην αίθουσα «Όμηρος» του ξενοδοχείου Τιτάνια, στο κέντρο της Αθήνας. Παρά τα προβλήματα στις μετακινήσεις από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όλοι οι φίλοι του portal ήταν εκεί, στην επίσημη παρουσίαση των διαδικτυακών δράσεων του www.kykladesnews.gr , www.click2travel.gr και www.nisiashop.gr
    Μαρία Τζομπανάκη, Ευθύμιος Λέκκας, Σταμάτης Μαλέλης, Αντώνης Δελατόλλας, Ανδρέας Δούκισσας πήραν το λόγο και με τις ομιλίες τους παρουσίασαν τις δικές τους απόψεις για τις Κυκλάδες, το περιβάλλον τους, τον τουρισμό τους, την επιχειρηματικότητα τους και το μέλλον τους...
    Αναλυτικά για την εκδήλωση, αλλά και για την λειτουργία και τις δυνατότητες του portal μπορείτε να ενημερωθείτε στο: http://www.kykladesnews.gr/default.asp?pid=4&la=1&nID=7501





  • 25η Μαρτίου εν όψει και σύμφωνα με τον καθιερωμένο προγραμματισμό,
    στην Οία την Τρίτη 25 Μαρτίου θα τελεστεί πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Φοινικιά, ενώ μετά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πανήγυρη, ενώ στα Φηρά στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η
    παρέλαση ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση του Δήμου Θήρας στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

  • Την ταινία «Σεράγεβο σ' αγαπώ» θα προβάλει αύριο Σάββατο 22 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας. Η ιστορία που περιγράφεται είναι αληθινή και αναφέρεται σε μία μητέρα που μεγαλώνει τη 12χρονη κόρη της στο μεταπολεμικό Σεράγεβο, με τις πληγές από τον πρόσφατο πόλεμο να επηρεάζουν και να καθορίζουν τη ζωή τους. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο προάστιο Γκορμπαβίτσα του σημερινού Σεράγεβο, όπου βιάστηκαν δεκάδες γυναίκες κατά τη διάρκεια του πολέμου, δίνοντας μια σφαιρική εικόνα για τη ζωή εκείνων των χρόνων.


  • Την ελληνική κωμωδία «Μόλις χώρισα προβάλλει το Cine Villagio στο Καμάρι. Πρόκειται για ελληνική κωμωδία με τους Γιάννης Τσιμιτσέλη και Ζέτα Μακρυπούλια. Ώρες προβολών: 20:20 και 22:30.


  • Ανοίγει και πάλι από την 1η Μαΐου το Αρχοντικό Αργυρού στη Μεσαριά και θα παραμείνει ανοικτό έως τις 30 Οκτωβρίου.
    Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα νεώτερα μνημεία του νησιού που συνδυάζει τη θηραϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική με στοιχεία νεοκλασικισμού. Το 1997 το Αρχοντικό Αργυρού τιμήθηκε με το βραβείο της Europa Nostra ως μνημείο διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο μουσείο θα γίνονται καθημερινά επισκέψεις με ξενάγηση. (είδηση από το newsletter nea@santorini.net)

  • Την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της πρωτοεμφανιζόμενης Ευαγγελίας Σιγάλα. Η έκθεση έχει τίτλο «Ζωγραφίζοντας στην άμμο» και θα διαρκέσει έως τις 3 Απριλίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 9:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00. Είσοδος ελεύθερη.



  • Ερασιτεχνική έκθεση έργων από γυαλί και καθρέφτη στο Μπελλώνειο
    Έργα της Βάσως Μονέ φτιαγμένα από γυαλί και καθρέφτη θα φιλοξενήσει το Μπελλώνειο Μαρτίου με 3 Απριλίου. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00 - 14:00 και Τρίτη και Πέμπτη 17:00 - 20:00. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στο πλαίσιο των μαθητικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη.