Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

  • Μελέτη με τίτλο «Σαντορίνη – Πιλοτικό Νησί τουριστικής ανάπτυξης» παρουσίασε στην τελευταία της Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 23 Μαρτίου, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης. Η μελέτη στην πρώτη της φάση, περιλαμβάνει προτάσεις για την δημιουργία μιας μια σύγχρονης τουριστικής λουτρόπολης στο Καμάρι που προυποθέτει την πεζοδρόμηση πολλών περιοχών του οικισμού και την αναβάθμιση συνολικά των υποδομών και υπηρεσιών του.
    Απόψε, στις 18.30 στον Πνευματικό Κέντρο Καμαρίου η Ένωσης Ξενοδόχων έχει καλέσει φορείς, κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής προκείμενου να συζητηθούν οι προτάσεις.
    Αυριο, θα έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες προτάσεις που περιλαμβάνει η μελέτη.

  • Την Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2008 η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας. Τα θέματα που συζητήθηκαν η ανάγκη για νέο καταστατικό, η ετήσια συνδρομή των μελών, το νέο site της Ένωσης, ο έλεγχος της διακίνησης ζώων από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, το πρόβλημα των αδέσποτων καθώς και το δυσάρεστο φαινόμενο των δηλητηριάσεων κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση από τον κ. Σιγάλα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να αναλάβει ο Δήμος για θέματα περιβάλλοντος, όπως είναι η μέριμνα για τα μουλάρια που εργάζονται στο παλιό λιμάνι των Φηρών.


  • Σκουπίδια και εγκατάλειψη. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της «οικογενειακής» κατά τα άλλα(;) παραλίας του Μονολίθου. Κρίμα γιατί η διαχείρηση της παραλία είχε ξεκινήσει με πολύ φιλόδοξα σχέδια από την προηγούμενη διοίκηση της Αναπτυξιακής του Δήμου…

  • 25η Μαρτίου χθές και παρά τους ισχυρούς ανέμους στις 12.00 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων στα Φηρά. Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο μπροστά από την Εφορία. Μετά την παρέλαση ο Δήμος παραχώρησε την καθιερωμένη δεξίωση στις Τοπικές Αρχές στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.