Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

  • Δευτέρα 21.5.2007
  • Στο Λιμενικό Ταμείο πέφτει ,εν μέρει, το μπαλάκι για την απόφαση ,και αρχικά, πληρωμή για την απάνληση των καυσίμων του Sea Diamond, επειδή το πλοίο βρίσκεται σε λιμενική ζώνη. Το νέο αυτό δεδομένο ανακοινώθηκε στην σημερινή σύσκεψη για το θέμα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου.
    Παράλληλα και σύμφωνα με το www.kykladesnews.gr «Αγωγή αστικής ευθύνης κατά της πλοιοκτητρία εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου “Sea Diamond” και των ασφαλιστικών εταιρειών του σκάφους, θα καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο, διεκδικώντας το ποσόν του ενός δισ. ευρώ για βλάβες που υπέστησαν οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της Σαντορίνης, καθώς και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.
  • Κατά τ’ άλλα ακόμη δεν έχει υποβληθεί στην Λιμενική Αρχή της Σαντορίνης η μελέτη απάντλησης των καυσίμων, βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
  • Καθίζηση λόγο της πρόσφατης βροχόπτωσης έχει προκληθεί στον δρόμο έξω από το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού στην Περιοχή Αβίς στην Αγία Παρασκευή για τον λόγο αυτό συνίσταται η προσοχή των οδηγών.
  • Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποιεί η Ένωση ξενοδόχων την Παρασκευή 25 Μαίου και καλεί όλα τα μέλη της αλλά και τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους να συμμετάσχουν.
  • Προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων για την λειτουργία Νέου Νοσοκομείου ξεκίνησε ο Δήμος Θήρας σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Θήρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Volcano TV
  • Στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας περνάει σύμφωνα με έγγραφο του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, η υλοποίηση της επέκτασης του Κ.Υ. σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του Κ.Υ. Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίθηκε και θεωρήθηκε η μελέτη και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 961.600 ευρώ.
  • Την πέμπτη θέση σε καταγγελίες κατά της αστυνομικής διαφθοράς για το 2006 κατέχουν οι Κυκλάδες, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν συνολικά 81 καταγγελίες, που ισοδυναμούν στο 2,16% πανελλαδικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η εξέλιξη των καταγγελιών για την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι 15 από αυτές βρίσκονται στο αρχείο, υπάρχουν 21 δικογραφίες, ενώ τέσσερις εκκρεμούν.Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγγελιών εμφανίζεται στη ΓΑΔΑ. Οι καταγγελίες έφτασαν το 2006 τις 1.847, ποσοστό 49,28%, εκ των οποίων οι 667 βρίσκονται στο αρχείο. Δικογραφίες έχουν σχηματίσει οι 555 και άλλες 63 καταγγελίες εκκρεμούν.
  • Συγκριτικά πάντως με την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα κατατάσσονται στην έβδομη θέση στο "χάρτη" της αστυνομικής διαφθοράς.
    Όπως παρουσιάζεται από τα στοιχεία, μόλις 56 καταγγελίες έχουν πραγματοποιηθεί (1,48%), οι εννέα από τις οποίες έχουν αρχειοθετηθεί, μόλις οι δέκα συνοδεύονται από δικογραφία, ενώ καμία δεν εκκρεμεί.