Παρασκευή, Μαΐου 11, 2007

  • Παρασκευή 11.5.2007
  • 7 ωρη η συνεδρίαση η οποία και θα μεταδοθεί ολόκληρη από το τοπικό κανάλι Volcano TVσήμερα το βράδυ, και ….
    O xορός επιχορηγήσεων συλλόγων και αδειοδοτήσεων νέων καταστημάτων από τον Δήμο Θήρας συνεχίζεται! Πέντε οι νέες ,χθεσινές, άδειες ενώ ξεπέρασαν τα 100 χιλιάδες ευρώ τα λεφτά που δόθηκαν για να ενισχύσουν διαφόρους συλλόγους και σωματεία. Το μόνο που δεν «δόθηκε» χθες από τον Δήμο ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond… που αν και προγραμματισμένη, δεν έγινε! Νεότερα για τις αποφάσεις …. από Δευτέρα…
  • Τοπικό μαθητικό πρωτάθλημα Beach Volley συγκεκριμένα το 1ο School Challenge Cup 2007 για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνεται τα δύο προσεχή Σαββατοκύριακα στην περιοχή «Αϊ Γιώργης» στον Περίβολο μπροστά από το κατάστημα Cayo. Οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο και την Κυριακή 13/5 απο τις 10.30 - 17.00. Οι τελικοί αγώνες θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Μαίου. Ενώ, Ιούλιο και Αύγουστο, στον ίδιο χώρο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Beach Volley.
  • Του Αγίου Επιφανίου αύριο και … σήμερα στις 18.45 αναμένεται να πραγματοποιηθεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός στον Ναό του Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι και αύριο ανήμερα της γιορτής ο εορτάζον Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας κκ Επιφάνιος θα συλλειτουργήσει την λειτουργία του όρθρου με τον Μητροπολίτη Σύρου κκ Δωρόθεο Β’. Μετά την λειτουργία και την λιτάνευση της εικόνας θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πανηγύρι.
  • Την πρώτη της ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε χθες στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 η νεότερη ηλικιακά πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος στο νησί, η πρόεδρος της Έξω Γωνιάς κ. Ειρήνη Βάλβη. Ως στόχους της τετραετίας έθεσε την αναβάθμιση της παραλίας του οικισμού, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και την καθαριότητα του χωριού.
  • Ομαδική έκθεση αφιέρωμα στη Σαντορίνη με τίτλο: «Σαντορίνη, η μοναδική» με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών και νέων δημιουργών παρουσιάζει ο Χώρος Τέχνης Αιγόκερως ,Ξενοκράτους 45, Κολωνάκι, από 23/5 μέχρι 16/6. Η έκθεση θα λειτουργεί: Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10:00 - 21:00 και Τετάρτη - Σάββατο: 10:00 - 16:00.
  • Την Τετάρτη 26/5 και ώρα 20:00 θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Καδιώς Κολύμβα «Ρότα περ Όστρια», από τις εκδόσεις Αρμός στο «πατάρι του Αρμού», στην οδό Μαυροκορδάτου 11. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» και ο Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας.
  • Η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Οίας θα πραγματοποιηθεί αυριο Σάββατο 12/5 στις 21.00 στο Πανηγυρόσπιτο Αγίου Γεωργίου. Είσοδος: 15 ευρώ ανά άτομο.
  • Μια νέα έκδοση ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα το Πνευματικό Κέντρου Μέγαρο Γκύζη, με θέμα τη «Σαντορίνη μέσα από Χαρακτικά και Σχέδια Ελλήνων Καλλιτεχνών». Πρόκειται για ένα λεύκωμα αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες που από το 1866 ως σήμερα εμπνεύστηκαν από τη μαγεία της Σαντορίνης και φιλοτέχνησαν σπουδαία δημιουργήματα. Η δίγλωσση αυτή έκδοση, στα ελληνικά και τα αγγλικά, περιλαμβάνει 210 χαρακτικά και σχέδια 50 Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007. Τα κείμενα έχει συγγράψει ο Νίκος Γρηγοράκης, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και Διευθυντής του Μουσείου Χαρακτικής στην Αθήνα. Την επιμέλεια όλης της έκδοσης έχει ο συλλέκτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου «Μέγαρο Γκύζη».