Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007

  • Πέμπτη 10.5.2007
  • 32 τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το θέμα της χωροθέτησης του Χ.Υ.Τ.Α.
  • Σήμερα ο τελικός του τοπικού πρωταθλήματος βόλεϊ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο γήπεδο του γυμνασίου των Φηρών μεταξύ των ομάδων που προκρίθηκαν στην χθεσινή αγωνιστική, «Volcano View» -περσυνής νικήτριας- και «Αιγαίο». Στον ημιτελικό παίζουν η ομάδα του Λυκείου των Φηρών και οι «Αετοί» του Εμπορείου.
  • Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων παρουσίασε χθες ο Σύλλογος Κρητών Θήρας στο εστιατόριο Μαριώ στον Μονόλιθο, σε μια βραδιά που διοργανώθηκε για να τιμηθούν οι χορηγοί των εκδηλώσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαίου στις 20.00 ο σύλλογος παρουσιάζει όλα τα χορευτικά του σχήματα σε μια μουσική παράσταση με Κρητικά, νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια, στο Οινοποιείο Ρούσσου στην Επισκοπή Γωνιάς. Η επόμενη εκδήλωση, είναι παρουσίαση του βιβλίου «γεια σου τηλεόραση» του Αλέξανδρου Ασωνίτη το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Μπελλώνειο, ενώ την επομένη μέρα, Κυριακή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά που συμμμετέχουν στο εργαστήρι του συλλόγου εκθέτουν χειροτεχνίες τους στην κεντρική πλατεία των Φηρών προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα «περιβολάκι». Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: 10- 13.6 έκθεση αγιογραφίας του Μανώλη Βουρβαχάκη στο Μπελλώνειο, 30.6-1.7 θεατρικές παραστάσεις «παραμυθιάδα» από το θεατρικό εργαστήρι σε συνεργασία με την Στέλλα Καραμπεροπούλου, Παρασκευή 27 Ιουλίου συναυλία με τον Ross Daly στο σινέ Καμάρι, Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουλίου ηλιοβασίλεμα στην Οία της Σαντορίνης με την φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, 15 Σεπτεμβρίου γιορτή ρακής.
  • Επιεικώς απαράδεκτη η εικόνα στον λιμενίσκο στον Έξω Γυαλό των Φηρών.
    Το λιμανάκι είναι σχεδόν ολοσχερώς μπαζωμένο και με μεγάλη δυσκολία και ρίσκο εισέρχονται σ’αυτό μικρά σκάφη.
    Από την άλλη πλευρά, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ,που ακόμη δεν έχει συγκροτήσει Διοικητικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι είχε αρκετά φιλόδοξο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του Έξω Γυαλού μιας και προεκλογικά αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν ξύλινες κατασκευές για την αναψυχή των αλιέων και των επισκεπτών, που όμως σήμερα είναι εντελώς εγκαταλειμμένα και κινδυνεύουν να αχρηστεύσουν.
  • Ένα ακόμη Latin party με πολύ καλή συμμετοχή και ανταπόκριση διοργανώθηκε χθες στο Coo Club στα Φηρά.