Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2007

  • Δευτέρα 15.1.2007
  • Άπρακτοι αποχωρούν τελικά οι απεσταλμένοι ,από την Αθήνα, τεχνικοί της ΕΡΤ που βρήκαν αλλαγμένη την κλειδαριά στον χώρο των μηχανημάτων της ΕΡΤ στην περιοχή της Μονής του Προφήτη Ηλία.
    Από την άλλη πλευρά, σε απαντητική του επιστολή στο δεκαπενταμελές συμβούλιο του γυμνασίου των Φηρών, ο ηγούμενος της μονής αναφέρεται στο ιστορικό της εγκατάστασης των κεραιών στον χώρο της Μονής καθώς και στις δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται από πλευράς ΕΡΤ ΑΕ.
    Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η ΕΡΤ ήταν έτοιμη να μετεγκαταστήσει τις κεραίες της σε παρακείμενο χώρο του δημοσίου, εφαρμόζοντας αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, όμως καθυστερεί εδώ και 6 μήνες η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων απο υπηρεσία του δημοσίου.
  • Σε υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση προχθες Σάββατο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων για την εκλογή προεδρείου και Νομαρχιακών επιτροπών. Τέσσερις παραμένουν οι αντινομάρχες και θα είναι οι Γιώργος Παπαμανώλης, Νικήτας Γρυπάρης, Λάζαρος Θεόφιλος και Αλεξάνδρα Προυσαλόγλου,
    ενώ, υπερβολικό χαρακτήρισε τον αριθμό των τεσσάρων αντινομαρχών ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργος Λεονταρίτης. Πρόεδρος του Ν.Σ. Παρέμεινε ο Γιώργος Καπέλας
  • Για τετραπλασιασμό της απορροφητικότητας στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που έφτασε στο 57,5% στο τέλος του 2006, έκανε λόγο σε σημερινή του συνέντευξη στον Ρ/Σ «Σαντορίνη 106.4» ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή των απολογισμό του 2006. Σύμφωνα με δηλώσεις του, την Άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του 4ου ΚΠΣ για την περίοδο 2007-2013.