Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

  • Παρασκευή 8.12.2006
  • Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος για το 2007, έγκριση μελέτης για τον εξωραϊσμό της περιοχής και την συντήρηση των εγκαταστάσεων του Camping Καμαρίου, και εφαρμογή προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, τα σημαντικότερα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι.
  • Την έναρξη «Σχολείων Γονέων» προανήγγειλε με σημερινή του συνέντευξη στον «Σαντορίνη η 106.4» ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας Σταύρος Ρούσσος. Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων του νησιού με το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, για την ενημέρωση των γονιών και την έναρξη κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής.
  • Το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» επέστρεψε στην Σαντορίνη αυτήν τη φορά για να φιλοξενήσει, να ξεναγήσει στο σκάφος και να ενημερώσει για τον τρόπο και το αποτέλεσμα των φετινών του ερευνών στην υποθαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, τους μαθητές της 3ης τάξης όλων των γυμνασίων της Σαντορίνης.
    Πολύ σημαντικά ,κατά τ’άλλα, τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στην έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ για την χαρτογράφηση του υποθαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης και το υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου.
  • Θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την μετατροπή του Κ.Υ. Θήρας σε νοσοκομείο προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ Ν. Αιγαίου Παναγιώτης Ευθυβουλίδης δηλώνοντας πως «η μελέτη σκοπιμότητας βγαίνει θετική, ολοκληρώσαμε το νέο οργανόγραμμα λειτουργίας και την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εγκριθεί η μετατροπή»
  • Με τη ταινία του ανεξάρτητου Αμερικανού σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους «Τσακισμένα Λουλούδια», συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας στο οινοποιείο Μπουτάρη αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Ενώ, Δευτέρα και Τρίτη (11-12.12.2006) οι 15 βραβευμένες ταινίες του «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας» θα προβληθούν από την κινηματογραφική λέσχη στο αμφιθέατρο του οινοποιείου στις εννέα το βράδυ.
  • Με νέες αλλαγές της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης ευνοεί τους επαγγελματίες τουριστικών νησιών έως 3.100 κατοίκων.
    Λίγο πριν ψηφισθεί, κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το μίνι Ασφαλιστικό, ο υπουργός υιοθέτησε τις παρατηρήσεις βουλευτών της νησιωτικής Ελλάδας, και επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ και όχι στο ΤΕΒΕ υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των κατοίκων του νησιού δεν ξεπερνά τους 3.100. Επιπλέον αύξησε από τα οκτώ στα έντεκα τον αριθμό των δωματίων μικρών τουριστικών μονάδων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να υπαχθούν στο ΤΕΒΕ, ενώ με λιγότερα υποχρεούνταν να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, πληρώνοντας μικρότερα ασφάλιστρα, ενώ ανταποκρινόμενος σε αίτημα βουλευτών της περιφέρειας απέσυρε τη διάταξη που προέβλεπε την ασφάλιση στο ΤΕΒΕ (αντί του ΟΓΑ) για ελεύθερους επαγγελματίες σε κωμοπόλεις άνω των 1.200 κατοίκων και ανέβασε το πληθυσμιακό όριο στις 2.000.
  • Με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Kursad Tuzmen θα συναντηθεί στην Ρόδο ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, για να συζητήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και συγκεκριμένα των νησιών του Αιγαίου και των Τουρκικών Ακτών.