Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2006

  • Τετάρτη 6.12.2006
  • «Για την μοναδικότητα των ελληνικών νησιών», μίλησε χθες ο καθηγητής Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κοκκώδης, σημειώνοντας ότι αποτελούν μοναδική εθνική, φυσική και πολιτισμική κληρονομιά.
  • Για 26 μέρες συνεχίζεται η αποχή των υπερωριών των εργατών στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με την αγορά να δείχνει τα πρώτα σημάδια "εξάντλησης" και όλο και περισσότερα εμπορικά πλοία να αλλάζουν ρότα για λιμάνια γειτονικών χωρών.
  • «Το 16% όλων των ξένων επισκεπτών για τουρισμό που πέρασαν από το "Ελευθέριος Βενιζέλος δήλωσαν ότι έχουν κατοικία στην Ελλάδα», ανακοίνωσε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης στο 11ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ακινήτων με θέμα «Μεγάλα Τεχνικά Έργα και Real Estate Forum». Στον επενδυτικό νόμο του 2006, το 37% αφορούσε τουριστικές επενδύσεις, ενώ στο νόμο του 2007 θα έχουν πάλι μεγάλο ποσοστό οι τουριστικές επενδύσεις και κατά την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο Επενδύσεων 2007-2013 ο τουρισμός θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από κάθε άλλη προγραμματική περίοδο επενδύσεων στο παρελθόν, επεσήμανε η κα Πετραλιά.