Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2006

  • Πέμπτη 7.12.2006
  • Στους 3.100 κατοίκους αυξήθηκε τελικά ,ύστερα από την χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή, το όριο για την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα μεταξύ ΤΕΒΕ και ΟΓΑ από τους ελευθέρους επαγγελματίες των νησιωτικών περιοχών. Πιέσεις για την ευνοϊκή ρύθμιση είχαν ασκήσει η βουλευτής Κυκλάδων Άρια Μανούσου ο Υπ.Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης.
  • Εκλογές ,πριν από λίγες μέρες, και νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας. Στην θέση του προέδρου επαναξελέγει ο Νίκος Σιγάλας, αντιπρόεδροι ,εκ περιτροπής, για το 2007 ο Γιώργος Δανέζης και για το 2008 η Κατερίνα Καραμολέγκου, γενική γραμματέας η Μαργαρίτα Πρέκα, ειδικός ο Χρυσόστομος Δεναξάς και ταμίας η Αρτεμία Δεναξά.
  • Πολύ σημαντικά τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στην έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ για την χαρτογράφηση του υποθαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης και το υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου. Το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» επιστρέφει και πάλι αύριο στη Σαντορίνη προκειμένου αυτήν τη φορά να φιλοξενηθούν και να ξεναγηθούν στο σκάφος του μαθητές της 3ης τάξης όλων των γυμνασίων της Σαντορίνης.
  • Πρόταση για αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στην έκθεσή του για την χώρα μας.
    Αντίθετος σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.
  • Με επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε στον ΟΛΠ η εκδήλωση του «Συνδέσμου των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων» (HATA) με θέμα “70 ελληνικοί χρυσοί προορισμοί κρουαζιέρας». Μεγάλο το ενδιαφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Το δεύτερο συνέδριο "International Meeting Industry" με θέμα το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών ξεκίνησε σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo
    Το συνέδριο που εστιάζεται στα ταξιδιωτικά κίνητρα θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.