Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2006

  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2006
  • "Δεν υπάρχει ανάγκη ίδρυσης γραφείου στη Σαντορίνη με βάση τον αριθμό των ασφαλισμένων και το ότι πολλές από τις διαδικασίες διεκπεραιώνονται μέσο ΚΕΠ" απαντά σε αίτημα του έπαρχου θήρας ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. «Τα στοιχεία μου λένε ότι οι ασφαλισμένοι είναι περισσότεροι, υπάρχει ανάγκη ίδρυσης γραφείου» απαντά ο έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρουσσος.
  • Πέντε φορές το χρόνο επισκέπτονται κατά μέσο όρο οι κάτοικοι των Κυκλάδων γιατρούς ή μονάδες υγείας, ενώ ένας στους πέντε ταξιδεύει στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί γιατρό, ακόμη και για προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νησί του, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής . Σε σχέση με το 2002 καταγράφεται μικρή τάση βελτίωσης των κατοίκων που δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας.
  • Σημαντικά στοιχεία για τον πλούτο του βυθού των ελληνικών θαλασσών κατέγραψαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Στο πρόσφατο ταξίδι τους στη Σαντορίνη οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ καταδύθηκαν με το βαθυσκάφος «Θέτις» στο εσωτερικό του ηφαιστείου του Κουλούμπου, φθάνοντας στον πυθμένα του και στα 504 μέτρα βάθος για να μελετήσουν την υδροθερμία του. Η θερμοκρασία που μετρήθηκε στον πυθμένα φτάνει τους 170 βαθμούς Κελσίου!