Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

  • Παρασκευή 29.12.2006
  • Την αντίθεσή της στην κατάργηση και συνένωση των ΔΥΠΕ εξέφρασε σε συνέντευξή της στον Σαντορίνη 106.4 η πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Αγγελική Μωραιτάκη με αφορμή την παρουσίαση των συμπερασμάτων της μεγάλης έρευνας για τις υπηρεσίες υγείας στις Κυκλάδες στην οποία συμμετείχε.
  • Θετική κρίνεται η συνάντηση στη Σύρο εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων με στελέχη της εταιρίας Sea Lines με θέμα συζήτησης την έλευση υδροπλάνων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
  • «Πονοκέφαλο» δημιουργεί στους φορείς του τουρισμού ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την επιδότηση κατασκευής πολυτελών ξενοδοχείων που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών. Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι αντίθετος στη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία προβλέπει για πρώτη φορά την επιδότηση της δημιουργίας νέων ξενοδοχείων.
  • Την άμεση απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε κατά πλειοψηφία η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, θεωρώντας ότι οι αλλαγές προωθούνται χωρίς προηγούμενη διαβουλευση χαρακτηρίζοντας την τακτική του υπουργείου πολιτικά, θεσμικά και ηθικά απαράδεκτη.
  • Με ηλιοφάνεια θα κάνει "ποδαρικό" ο νέος χρόνος, αφήνοντας πίσω το κρύο και τους ισχυρούς ανέμους, Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πρώτη μέρα του 2007 θα είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστη και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, φθάνοντας μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου.