Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2010

Έρχονται εκλογές ή λόγια της πλώρης...
Εναλλακτικοί τίτλοι,
A Few Tender Words from the Period of Adjustment
ή όλα στα κάρβουνα Νο 2 …

No passeran …
Με μια -ιστορική- συνέντευξη που την παρακολούθησαν 7.356.432 άτομα εντός κι εκτός νησιού και Ελλάδας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας(;) του δημοτικού συμβουλίου και της παράταξης «Θηραϊκή Πολιτεία» κ. Ζώρζος είπε «όχι» στην πρόσφατη πρόταση του εκδότη της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα» ως προς την συμμετοχή του στην σύσταση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές υπό τον κ. Λευτέρη Γύζη, αναφέροντας ότι η πρόταση έγινε σε πεπερασμένο χρόνο μιας και ο Συνδυασμός έχει ήδη διανύσει μια πορεία 8 χρόνων κατα την διάρκεια των οποίων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ζυμώσεις (σαν το καλό κρασί) μεταξύ άνθρώπων που έχουν κοινές πεποιθήσεις σε οτι αφορά την διαχείρηση των κοινών. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ζώρζος ανέφερε οτι στο ενδεχόμενο αποδοχής αυτης της πρότασης θα έπρεπε να διαλύσει τον συνδιασμό του, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο, ενω απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο του νησιού είπε πως «όσοι θεωρούν οτι έχουν κοινή αφετηρία με τις αρχές του συνδιασμού, μπορούν να έρθουν κοντα μας».

Στη ίδια συνέντευξη, ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της «Θηραικής Πολιτείας» λέγοντας ότι σε αυτην εμπεριέχονται πολλές ομάδες που επεξεργάζονται σειρά θεμάτων που απασχολούν το νησί, καθώς και τον «Καλλικράτη» ως προς την εφαρμογή του στην περίπτωση της Σαντορίνης, ενω επιγραμματικά αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και τους στόχους του συνδιασμού.


Να οργανωθείτε (ρε παιδιά...)
Νωρίτερα, και προκειμένου να «ξεμπερδέψουμε» τους αναγνώστες μας οι οποίοι
-πόσο μάλλον αυτην την εποχή- δεν είναι υποχρεωμένοι κι ούτε μπορούν να παρακολουθούν την επικαιρότητα «στενά»,
Την πρόταση για ένα υπερκομματικό και ολίγον .. υπερβατικό! -θα μπορούσαμε να πούμε- ψηφοδέλτιο εξέφρασε λίγες μέρες νωρίτερα ο εκδότης της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα» και δικηγόρος Μανώλης Λιγνός. Στο πλαίσιο της πρότασής του πρότεινε τον κ. Λευτέρη Γύζη πρώην Δημοτικό και Νομαρχιακό Σύμβουλο να ηγηθεί ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Έπαρχο Θήρας κ. Χρύσανθο Ρούσσο και τον πρόεδρο της κοινότητας της Οίας κ. Χάλαρη.


Εμείς μαζί δεν κάνουμε...
Αρκετά νωρίτερα είχαμε ενημερωθεί οτι ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος του νησιού συζήτησαν μπας και μπορέσουν να κατέβουν «παρέα» στις εκλογές αλλά καθώς ανακοινώθηκε δεν τα βρήκαν με αποτέλεσμα ο δευτερος να εμφανίζεται σίγουρος για την κάθοδό του ενω ο πρώτος να ψάχνει να βρεί τις κατάλληλες άκρες....


Παρέλαβα κοινότητα και παραδίδω ... κοινότητα
μια δήλωση εμπνευσμένη απο τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο που είχε δηλώσει με αφορμή το δημοψήφισμα «παρέλαβα κράτος, δεν παραδίδω κοινότητα...»

Συνέντευξη έδωσε και ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας που τάχθηκε υπέρ της «πρότασης Λιγνού», ενω ανέφερε οτι συναντήθηκε με τον κ. Ζώρζο πλήν όμως η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία..
Στο γνώριμο ύφος του (τυπικός, εργατικός και με καλά αντανακλαστικά -τα λένε και ρεφλέξ!) ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας εμφανίστηκε αποφασισμένος να «κάνει» συνδιασμό για τις ερχόμενες εκλογές, εμμέσως εμφανίστηκε να στηρίζει τον νυν Δήμαρχο υπο το σκεπτικό οτι οι αιρετοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» (τον οποίον εδω που τα λέμε δεν έχει και κανέναν λόγο να τον βλέπει με καλό μάτι, απο την στιγμή που ήρθε και «του πήρε» ασυζητητί την κοινότητά του...) ενω τα «έχωσε» και ολίγον στους αιρετούς του νησιού που όπως είπε δεν «πατάνε» στις συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ, στην οποία είπε οτι πάνε οι δήμαρχοι και ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ποιός (οχι ρε παιδιά στο ποιός θα φάει περισσότερο..!) θα πάρει τα περισσότερα λεφτά για το νησί του για να κάνει έργα....


έργα και ημέρες...
Η πλέον φρέσκια όμως ήταν η συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας στην οποία ο κ. Ρούσσος δεν έκανε τις φοβερές εκπλήξεις και είπε... μια απο τα ίδια!, λεφτά έχουμε, έργο έχει γίνει, κάνω έργα κι οχι εργάκια, εχω υποστεί «σαμποτάζ» στο έργο μου, ενω απο τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του ήταν αυτό σχετικά με τις συνεργασίες, στις οποίες δεν λέει οχι, γιατί ο «Καλλικράτης» είναι ζόρικος και η εφαρμογή του θέλει ισχυρά σχήματα...