Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2010

Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητά του στην Σαντορίνη μας έστειλε το ΚΕΤΑ νοτίου Αιγαίου το οποίο μας ενημερώνει για την χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών του διαδικτύου στην προβολή των τοπικών προϊόντων και συγκεκριμένα του οινοπαραγωγικού κλάδου της περιοχής μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στα πλαίσια της ανοικτής διαδικασίας ένταξης επιχειρήσεων στο σύστημα AegeanCuisine, πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση παρουσίασης στο τοπικό γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σαντορίνη, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010.
Η εκδήλωση εστίασε στα ειδικά οφέλη που προσφέρει η συμμετοχή στο σύστημα στους παραγωγούς οίνου και ποτών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπάρχουσα τεχνολογική υποδομή του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο αναλαμβάνει την προβολή των μελών του συστήματος AegeanCuisine μέσω της ιστοσελίδας www.aegeancuisine.gr (/.com/.net/.eu), μέσω εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook, κ.ά.), με διαδραστικούς χάρτες και πλήρεις ηλεκτρονικούς καταλόγους επιχειρήσεων και προϊόντων.
Για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα βάση δεδομένων οίνου και οινοπαραγωγών AegeanCuisine/Snooth, η οποία εξασφαλίζει την ταυτόχρονη προβολή της οινοπαραγωγικής δραστηριότητας των νησιών μας στην ιστοσελίδα του συστήματος και στο Snooth (www.snooth.com), τη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη παγκοσμίως ιστοσελίδα οίνου.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε και φιλοξένησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στα γραφεία του στη Σαντορίνη.
Εκεί, ο Διευθυντής του ΚΕΤΑ, σε συνεργασία με τα στελέχη του ΚΕΤΑ και της ΕΤΑΠ, μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης του Επιμελητηρίου, παρουσίασαν την επεξεργασία και το σχεδιασμό μιας νέας πρότασης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, η οποία περιλαμβάνει ένα φάσμα σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών προβολής του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας του Νομού Κυκλάδων.