Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015

εκδηλώσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ από την Π.Ν.Α. στις 4.10 στην Σύρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (Α 207), το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του ν. 2645/1998 «Καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Α 234), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτίει με συντριβή και σεβασμό φάρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας και σας καλεί να παραστείτε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 30007/3-9-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο εορτασμός περιλαμβάνει Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από την κα Άννα Μπούμπα, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.