Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

η ετήσια καθιερωμένη γιορτή της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ως προς το περιεχόμενο της φετινής καθιερωμένης της γιορτής που πραγματοποιήθηκε στις 18.1.2015 η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης αναφέρει ότι,

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου στα Φηρά στις 18 Ιανουαρίου 2015 την κορυφαία εκδήλωσή της που περιελάμβανε τα εξής :

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας με τις ευλογίες του Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας  πατρός  Σιγάλα  Νικολάου  .

Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία απηύθυνε  τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης όσο και οι Πολύτεκνοι όλης της χώρας, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους αντιμετώπισης τους με σοβαρές παρεμβάσεις από την Πολιτεία. Επίσης έγινε ενημέρωση για τη γενική συνέλευση της ΑΣΠΕ και τις προτάσεις που θα κάνει σε αυτήν. .

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί  : του Γενικού Γραμματέα της ΑΣΠΕ  κου Μανώλη Χρυσόγελου  ,  του Υπουργού Εργασίας κου Ιωάννη Βρούτση , του Βουλευτή Κυκλάδων κου Νίκου Συρμαλένιου , της Υποψήφιας Βουλευτού  Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού  και της Επάρχου  Θήρας  κας Θεώνης  Λειβαδάρου.

Απονομή επαίνων σε τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα Γυμνάσια, Λύκεια,  και σε μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Οι βραβευθέντες έλαβαν έπαινο  και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Τα παιδιά που αρίστευσαν  ήταν: Αρβανίτη Μαρία του Νικολάου, Οικονόμου Νιόβη του Παύλου ,  Γαβρίλης Λέανδρος  του Ιωάννη , Γαβρίλης Ανδρέας του Ιωάννη , Οικονόμου Ηρώ του Παύλου,  Κουλούρης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου ,  Διαμαντοπούλου Μόσχα του Γεωργίου ,Χρυσός Παναγιώτης του Χριστόφορου , Γαβρίλη Λυδία του Ιωάννη , Φουστέρη Χριστίνα του Σπύρου  και Στρατήγη Μαργαρίτα- Αθηνά του Εμμανουήλ .

Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν: Βασσάλου Μαρία του Ιωάννη , Δρόσου Μαρία – Σπυριδούλα του Νεκταρίου , Συρίγος Χαρίτων του Ανάργυρου , Αδαμίδου Μαρία του Γεωργίου , Αργυρός Μακάριος του Ιωάννη , Διαμαντόπουλος Ευστάθιος του Γεωργίου , Φύτρος Ιωάννης του Ευαγγέλου και Χάλαρη Ελευθερία του Σταύρου   .

Απονομή τιμητικών διακρίσεων : Α) για την προσφορά της στη Σαντορίνη αλλά και στην Αθήνα στη γιατρό  κα  Καραμολέγκου Καλλιόπη  Β) Για την προσφορά τους στην Ένωση Πολυτέκνων στον Δήμαρχο Θήρας  κο Νικόλαο Αναστάσιο  Ζώρζο και στον κο Χάλαρη Αντώνιο   Γ) Για την προσφορά τους στον Αθλητισμό στην Ελένη Μεμετζή και στην Νίκη  Μουντάκη , και Δ) Για την προσφορά και αγάπη στην Ένωση Πολυτέκνων στον Πρωτοπρεσβύτερο  πατέρα Νικόλαο Σιγάλα .  Τιμήθηκαν σαν πρότυπο μάνας  δύο υπερπολύτεκνες μητέρες η κα Δρόσου Μαρία ετών 95 και η κυρία Δαρζέντα Μαρία ετών 101 και επίσης μια μητέρα που έχει αποδείξει έμπρακτα τη σημασία της λέξης μάνα  η κα Φύτρου Καβαλλάρη Ελισάβετ .

Επίσης βραβεύτηκαν οι  νέες πολύτεκνες μάνες η  Βάλβη Νικολέττα σύζυγος Καραμολέγκου Παρασκευά ,  η  Λομπζανιτζε Μαριάμ σύζυγος Ρούσσου Ηλία και η  Ρούσσου Άννα σύζυγος Βαμβακούση Ευάγγελου .

Ετήσια γενική συνέλευση , απολογισμός για το έτος 2014, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ,προγραμματισμός δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων δώρων σε όλα τα παιδιά των        πολύτεκνων οικογενειών.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ