Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

στο πρώτο σκαλί ο Παναθηναϊκός στα Νομίκεια, στο δεύτερο ο Α.Ο. Θήρας

Νικητής στον τελικό της διοργάνωσης «Νομίκεια 2015» μεταξύ ομάδων της Α1 κατηγορίας γυναικών στο βόλει που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου στην Σαντορίνη αναδείχθηκε ο Παναθηναικός που επικράτησε του Α.Ο. Θήρας με 3-0 (25-18, 25-18, 25-21).

Συγκριτικά ανώτερος ο περσινός νικητής του πρωταθλήματος της Α1 αλλά και της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης στην Σαντορίνη ο Παναθηναικός κατάφερε και φέτος να νικήσει την ομάδα της Σαντορίνης που με τις νέες της μεταγραφές και την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή κ. Οικονόμου εμφανίστηκε δυνατότερη σε σχέση με πέρσι, έχοντας θέσει ως φετινό της στόχο την παρουσία της στην πρώτη τετράδα της κατηγορίας, ενδεχόμενο που πλέον μοιάζει να έρχεται με φυσικό τρόπο.

Στον μικρό τελικό νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ έναντι του ΟΠΕ Ρεθύμνου με 3-0, ενώ στους αγώνες του Σαββάτου ο Παναθηναικός είχε νικήσει την ΑΕΚ με 3-1 και ο Α.Ο. Θήρας τον ΟΠΕ Ρεθύμνου με 3-0.

Το τουρνουά «Νομίκεια2015» ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία με τις απονομές των μεταλλίων και των Κυπέλλων στις 3 ομάδες, Παναθηναϊκό (1η θέση), ΑΟ Θήρας (2η θέση), ΑΕΚ (3η θέση). Την στέψη του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, για δεύτερη χρονιά, έκανε ο πρόεδρος του Α.Ο Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε την «κούπα» στα χέρια της καταχειροκροτούμενης αρχηγού, Ζένια Τσίμα, ενώ ακολούθησε η βράβευση της MVP του τουρνουά , Λίτσα Μερτέκη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πρωπονητών με την λήξη του αγώνα,

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Παναθηναϊκού): "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε ξανά στο πανέμορφο αυτό νησί και απολάυσαμε την κυκλαδίτικη φιλοξενία. Στο σημερινό ματς βγάλαμε κάποια καλά στοιχεία, δεν γίναμε υπερομάδα από χθες, αλλά πιστεύω πως με τη δουλειά θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουν μία καλή σεζόν και χωρίς τραυματισμούς."

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): "Κάναμε πολύ κακό παιχνίδι σε σερβίς-υποδοχή, τομείς που θεωρητικά δεν είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα στα προηγούμενα φιλικά. Ωστόσο σήμερα φάνηκε πως αν θέλεις να κοντράρεις ομάδες με υψηλότερους στόχους από σένα θα πρέπει να προσπαθήσεις και να δουλέψεις πολύ περισσότερο. Από τη μία είμαι στεναχωρημένος από τη σημερινή μας εμφάνιση αλλά από την άλλη προτιμώ να δούμε στα φιλικά προετοιμασίας τις αδυναμίες μας, ώστε να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ενόψει του πρωταθλήματος και να παρουσιαστούμε όταν πρέπει με ένα καλύτερο πρόσωπο. Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και τίμησαν με την συμμετοχή τους τα 3α "Νομίκεια".