Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015

ερώτηση Εύης Χριστοφιλοπούλου Βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα: "Λειτουργία Νοσοκομείου Σαντορίνης"

Το ερώτημα που κατατέθηκε στον Υπουργό Υγείας έχει ως εξής :

Αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας της Σαντορίνης η λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού, το οποίο, αν και έχει ολοκληρωθεί κτηριακά από το 2010, δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα σε λειτουργία.
Η Κυβέρνηση προεκλογικά υποσχέθηκε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο (με δημόσιο χαρακτήρα) ως το τέλος Οκτωβρίου και όπως πληροφορούμεθα προχωρεί στην υλοποίηση της εξαγγελίας της. 

Ουδείς όμως γνωρίζει τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο.
Εκφράζονται φόβοι ότι η αναμενόμενη από όλους και πολυδιαφημιζόμενη από την Κυβέρνηση λειτουργία του Νοσοκομείου θα πρόκειται στην ουσία για μεταφορά του προσωπικού του Κέντρου Υγείας του νησιού στα νέα κτήρια του Νοσοκομείου. Εάν αυτό ισχύει, θα πρόκειται βεβαίως για αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, αλλά σε καμία περίπτωση για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Και πάντως δεν θα πρόκειται για λειτουργία Νοσοκομείου το οποίο ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας απαιτεί εντελώς άλλες προδιαγραφές από αυτές του Κέντρου Υγείας.

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες της Σαντορίνης τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης,

Ερωτάται ο Υπουργός: 

1. Ποιο είναι το προσωπικό που θα στελεχώσει το Νοσοκομείο της Σαντορίνης; Ποιος ο αριθμός των γιατρών και ποιες ειδικότητες; Ποιος ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού; Ποιος ο αριθμός του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού;

2. Ποια τμήματα-κλινικές του Νοσοκομείου θα λειτουργήσουν και με ποια στελέχωση;

3. Με ποια σχέση εργασίας θα εργάζεται το προσωπικό;


4. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης για το 2016 και που έχει εγγραφεί;