Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

ομαλή και σύμφωνα με τα νέα χρονοδιαγράμματα η εκτέλεση του έργου του δρόμου αεροδρομίου – Οίας

Στην ομαλή και σύμφωνα με τα νέα χρονοδιαγράμματα η εκτέλεση του έργου του δρόμου αεροδρομίου – Οίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί την Άνοιξη του 2016 αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της η έπαρχος Θήρας κ. Λειβαδάρου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Λειβαδάρου, οι εργασίες από πλευράς της εργολήπτριας εταιρίας «Εγνατία» συνεχίζονται κανονικά και στους προβλεπόμενους χρόνους τους, παρά τα όποια προβλήματα εμφανίζονται, και κυρίως αφορούν στην δημιουργία των «επικουρικών» δρόμων που θα συνδέουν τον κύριο οδικό άξονα με ιδιοκτησίες στις περιοχές τις οποίες διασχίζει.

Σύμφωνα με την κ. Λειβαδάρου, οι συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες από τις οποίες περνά ο δρόμος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν με ευθύνη των κοινοτήτων, κι εν συνεχεία τα όποια αιτήματα ή προβλήματα ιδιοκτητών της περιοχής, να κατατεθούν εγγράφως, το συντομότερο δυνατό στο Επαρχείο.

Τα προβλήματα κυρίως αφορούν σε σημεία των οικισμών που χρησιμοποιούνταν και είχαν διαμορφωθεί ως δρόμοι για την εξυπηρέτηση κατοικιών, ενώ στα χαρτιά χαρακτηρίζονται ρέματα.


Σύμφωνα με την κ. Λειβαδάρου, το έργο κατασκευάζεται με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και σήμερα βρίσκεται στην φάση των διαμορφώσεων και ως εκ τούτου οι πολίτες δεν έχουν λόγους να ανησυχούν ως προς το τελικό του αποτέλεσμα, το οποίο στο οποίο έχει προβλεφθεί η αντιμετώπιση των κλίσεων και υψομετρικών διαφορών του εδάφους. 

Επίσης ανέφερε ότι ο δρόμος δεν προβλέπει την δημιουργία πεζοδρομίου, κι αυτό που στο σημερινό στάδιο μοιάζει με πεζοδρόμιο αφορά στην κατασκευή ρείθρων και καθώς και στην δημιουργία των απαραίτητων κλίσεων του δρόμου γι αυτά.