Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

κατά πλειοψηφία τα θέματα (3) της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας

Τα θέματα ψηφίστηκαν με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας χωρίς διαφοροποιήσεις και από τον κ. Ορφανό από πλευράς μειοψηφικού συνδυασμού. Οι παρατάξεις του κ. Χάλαρη και της κ. Αργυρού αποχώρησαν από την συνεδρίαση εκφράζοντας ενστάσεις σε διαδικαστικά ζητήματα, ενώ η παράταξη της μειοψηφίας του κ. Σιγάλα καταψήφισε τα θέματα. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού δεν αυξάνονται για τις κατοικίες σε ολόκληρο το νησί και παραμένουν στο 1.30 ανα τ.μ., ενώ σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις οι αυξήσεις αλλά και μειώσεις διαμορφώνονται ανα δημοτικό διαμέρισμα ως εξής :


Μεγαλοχώρι, Εμπορείο, Πύργος, Βόθωνας, έξω Γωνιά, Καρτεράδος Βουρβούλος, Ακρωτήρι, Επισκοπή Γωνιάς και Μεσαριά στα 3.80 από 2.60, ενώ στο Ημεροβίγλι το τέλος διαμορφώνεται στα 5 ευρώ από 2.60, στα Φηρά σε 5 ευρώ από 4.25 ενώ στην Οία και την Θηρασιά θα ισχύσουν μειώσεις, στην πρώτη περίπτωση και για τα οικιακά τιμολόγια από 2.05 σε 1.30 και στα επαγγελματικά από 5.73 σε 5.00 ενώ στην δευτερη, στην Θηρασιά οι νέες χρεώσεις είναι 1.00 και 2.60 από 1.20 και 3.08.