Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2015

μήνυμα Δημάρχου Θήρας Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου για το Νέο Έτος

Σύμφωνα με το μήνυμα,

Ο χρόνος φεύγει γρήγορα όπως ο ίσκιος πουλιών. Περνά κι αφήνει πίσω του τις επιλογές και τα έργα των ανθρώπων. Γίνεται καταγραφέας όσων επιδιώχθησαν όσων επιτεύχθηκαν ή όσων προσπαθειών αστόχησαν στην προσπάθεια των κοινωνιών να κτίσουν το μέλλον τους.

Φεύγει το 2014 αφού κατέγραψε στις σελίδες της ιστορίας του υποθήκες, προβλήματα, αστοχίες, επιτεύγματα και επιτυχίες. Ταυτόχρονα με τη δύση του δημιουργεί την ελπίδα της διαδοχής από το νέο χρόνο, που πάντοτε στο νου μας και τη ψυχή μας έρχεται ελπιδοφόρος.      Σε τούτο το μικρό μας τόπο το 2014 ήταν μια χρονιά που προσπόρισε θετικά αποτελέσματα. Και πιστεύουμε ότι με αυτοπεποίθηση και πίστη στον τόπο και στις δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πρόοδο και τις επιτυχίες.

Κύρια προϋπόθεση είναι να αποβάλλουμε αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Να παραμερίσουμε την εγωκεντρική μας διάθεση και να δώσουμε χώρο στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Να ξεχάσουμε το «εγώ» και να μάθουμε το «εμείς». Να επαναπροσδιορίσουμε αξίες και ιδανικά. Να σταθούμε στις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας. Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι στις αντιξοότητες. Να πιστέψουμε πως η Καθαρότητα και η Αλήθεια έχουν την δύναμη να κερδίζουν το βούρκο και το ψέμα.    
  
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι στην καθεμιά και στον καθένα σας ξεχωριστά, το Νέο Έτος να φέρει υγεία, ευτυχία εκπλήρωση των επιθυμιών σας και να είναι μια αισιόδοξη δημιουργική χρονιά ικανή να τροφοδοτήσει νέα όνειρα και νέες προσδοκίες.

Κι ας σκεφτούμε τους στίχους του ποιητή:
«Κι αύριο είναι πρωί
μα εμείς σήμερα θα κινήσουμε για τις κρυψώνες του ήλιου.
Με χρυσές, μπρατσέρες θα βγούμε στον κίντυνο

πέρα από το ακρωτήριο της καλής Ανταύγειας».