Κυριακή, Δεκεμβρίου 22, 2013

κοινή συμμετοχή στις εκλογές για τον Δήμο της Σαντορίνης των κ. Χάλαρη, Ρούσσου και Ορφανού

Την κοινή συμμετοχή τους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 (στις 18 και 24 Μαΐου) ανακοίνωσαν με λιτή ανακοίνωσή τους οι κύριοι Γιώργος Χάλαρης, Άγγελος Ρούσσος και Μανώλης Ορφανός.

Και οι τρείς υποψήφιοι αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα του εν λόγο συνδυασμού έχουν αξιόλογη και υπολογίσιμη εμπειρία στην διαχείριση των κοινών, με τον κ. Χάλαρη να έχει υπάρξει για 20 χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας και την Θηρασιάς εν συνεχεία, τον κ. Ρούσσο να έχει υπάρξει για 2 τετραετίες δήμαρχος Θήρας  (2002- 2008) και τον κ. Ορφανό να έχει υπάρξει υποψήφιος σε εκλογές της Αυτοδιοίκησης καθώς και πρόεδρος ενός από τους πλέον δραστήριους και με αξιόλογη δράση συλλόγων με έδρα την Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπέγραψαν και δημοσιοποίησαν πρίν από λίγες ημέρες,

"Μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει υπηρετώντας τα κοινά του τόπου μας.
Γνωρίζουμε τις ανάγκες αλλά και την απαίτηση της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο, όπως αξίζει σ’ αυτόν τον τόπο και τα παιδιά μας.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο νίκης και καλούμε όλους τους πολίτες να συνεργαστούν μαζί μας για να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι μας.
Μετά τις εορτές θα γίνει κοινή συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης."

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Αρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τις δύο τελευταίες Κυριακές του Μαΐου.