Κυριακή, Δεκεμβρίου 22, 2013

το πρώτο περιοδικό για την φετινή σχολική χρονιά από το δημοτικό σχολείο του Εμπορείου

 Κυκλοφόρησε και διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου το πρώτο φετινό περιοδικό που δημιούργησαν οι μαθητές με την συνεργασία και υποστήριξη των δασκάλων τους, στο Δημοτικό Σχολείο του Εμπορείου της Σαντορίνης.


Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο, συνεχίζοντας τις πετυχημένες πρωτοβουλίες του στον χώρο των .. εκδόσεων κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το περιοδικό του ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των μαθητών και των δασκάλων τους. 


Οι σελίδες του περιοδικού και η ύλη του είναι πλούσια, με το αποτέλεσμα της όλης δουλειάς να αποδεικνύει τις προσπάθειες που έγιναν για την έκδοσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια συγγραφής του περιοδικού συμμετείχαν και τα παιδιά των δυό πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση να .. ζωγραφίσουν από ένα διαφορετικό τέλος σε ιστορίες που τους είπαν και διάβασαν οι δάσκαλοί τους.

Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων συμμετείχαν στην ύλη του περιοδικού εμπλουτίζοντάς την με το φωτογραφικό οδοιπορικό που πραγματοποίησαν στο χωριό τους, το Εμπορείο, καθώς και με δυναμικές ιδέες όπως η δημιουργία και συμμετοχή σε ψηφιακούς μαθητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο διαδίκτυο.
Το αποτέλεσμα των προσπαθειών είναι για μια ακόμη φορά όμορφο δημιουργώντας στα σίγουρα ένα αξιόλογο ενθύμιο από την μαθητική εμπειρία.