Πέμπτη, Νοεμβρίου 21, 2013

επίσκεψη του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στην Αμοργό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 21.11.2013 στο νησί της Αμοργού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Γκούφα και τον εντεταλμένο Περιφερειακό  Σύμβουλο Θήρας κ. Ηλία Μάινα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, έγινε παρουσίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και αυτών που προγραμματίζονται για το νησί και αναφέρθηκαν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται.

Η κ. Καλογήρου ενημέρωσε για την πορεία και τον προγραμματισμό των έργων και των δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκδήλωσε τη διαθεσιμότητά της για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών άπτονται των αρμοδιοτήτων της καθώς και την πρόθεσή της για συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Αρχές και τους Φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια, δεσμευόμενος ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έγκαιρης ολοκλήρωσης από πλευράς των υπηρεσιών του και στη συνέχεια ενημέρωσε αναλυτικά για τα έργα και τις δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε δε εκτενής διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νησιού κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν.
Αύριο ο κ. Μαχαιρίδης θα επισκεφθεί το νησί της Νάξου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αστυπάλαια.