Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2011

Παναγιώτης Ρήγας, προσπάθειες για την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ρήγα,

Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς των νησιών, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή σημαντικών έργων και την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αφορούν νησιά των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα:

Ανταποκρινόμενος στην βούληση των φορέων και των πολιτών της Σαντορίνης για την άμεση λειτουργία του νεότευκτου Νοσοκομείου του νησιού,
προκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Θήρας, της Επιτροπής Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας που έχουν συγκροτήσει πολίτες του νησιού και των Βουλευτών των Κυκλάδων.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2011 στα γραφεία της ΑΕΜΥ, υπήρξε ενημέρωση και δέσμευση για το καθεστώς αλλά και για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Η σύγχρονη αυτή μονάδα υγείας, διαθέτοντας υψηλών προδιαγραφών κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, καλείται να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, που προέρχεται τόσο από την Σαντορίνη όσο και από τα γύρω νησιά. Η λειτουργική της αυτονομία και η έγκαιρη στελέχωση της, λαμβανομένης βέβαια υπόψη και της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, αποτελούν προτεραιότητα για τους κατοίκους των εξυπηρετούμενων νησιών.
Με στόχο την επίσπευση της έναρξης και της ταχείας υλοποίησης σημαντικών έργων των νησιών, ο Βουλευτής επικοινώνησε διαδοχικά:
α) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, υπεύθυνο για τα δημόσια έργα κύριο Γιάννη Οικονομίδη, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα στα λιμάνια Κουφονησίων, Αιγιάλης–Αμοργού και Δονούσας.