Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

συναυλία πιάνου με θέμα τον “καρυοθραύστη”

Συναυλία πιάνου με θέμα τον γνωστό και δημοφιλή “Καρυοθραύστη” θα δώσουν οι μαθητές της Μουσικής Σχολής Θήρας της κ. Μαργαρίτας Πελέκη στην Έξω Γωνιά.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Γκύζη το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 17.30 ενώ μετά τη συναυλία θα υπάρχει μπουφές με κεράσματα προσφορά του Santorini Catering.

Η συναυλία είναι ελεύθερη στο κοινό που μπορεί να την παρακολουθήσει ενώ αποτελεί και μια πολύ ωραία ιδέα να ανταποκριθούν και να την παρακολουθήσουν παιδιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Σαντορίνη εν όψει των φετινών γιορτών.

Σχετικά με την ιστορία του κλασσικού παραμυθιού,
Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας - Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια. Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.

Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1892 στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. Η πρώτη παράσταση στο εξωτερικό δόθηκε 42 χρόνια αργότερα, στο Λονδίνο το 1934. Από τότε έχουν γίνει πολλές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, με αρκετές διασκευές στη χορογραφία, καθώς ο κάθε χορογράφος προσπαθεί να δώσει τη δική του εκδοχή της ιστορίας, πάντα μέσα στα πλαίσια του πρωτότυπου κειμένου.