Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2010

Και βέβαια δεν τον έχουμε ξεχάσει…!

Άλλωστε παραμένει κομματικά αλλά και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας ενεργός ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος,
ο οποίος μας ενημερώνει για την πρόσφατη περιοδεία του σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (συγκεκριμένα πήγε Τήνο, Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο, Μύκονο, Λέρο και Κάλυμνο αλλά, Σαντορίνη ..δεν ήρθε. προφανώς στην επόμενη .. δόση!)

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Το χρονικό διάστημα 15/1/2010 – 14/2/2010 ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις, παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις της αυτοδιοίκησης, πολ. συλλόγων και δημοτικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κος Κόκκινος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με στελέχη της αυτοδιοίκησης, με στελέχη της ΝΔ , τους πολίτες των νησιών μας και να «φιλοξενηθεί» σε τοπικά ΜΜΕ.
Κοινή διαπίστωση των επαφών είναι οτι έχει μπει «φρένο» σε κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή προσπάθεια στα νησιά μας λόγω της αδράνειας, της έλλειψης σχεδιασμού και των πολιτικών παλινωδιών της κυβέρνησης. Στην κυριολεξία δεν «κουνιέται φύλλο» .
Δεν υλοποιούνται αναπτυξιακά έργα , το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν προχωρούν ενώ κάποιες δράσεις κινδυνεύουν να σταματήσουν λόγω υποχρηματοδότησης.
Καθημερινά διογκώνονται τα προβλήματα στο τομέα της υγείας , της παιδείας και των μεταφορών.
Αγωνία διακατέχει τους ανθρώπους του τουρισμού για την επερχόμενη τουριστική περίοδο. Η ελλιπής έως και ανύπαρκτη τουριστική προβολή της χώρας αλλά και των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , η έλλειψη κινήτρων και στήριξης της επιχειρηματικότητας , η μείωση κατά 26% των εισητηρίων κοινωνικού τουρισμού , η διογκούμενη οικονομική κρίση και η αδυναμία της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της , αυξάνουν την αγωνία των νησιωτών μας.
Η ανεργία και η ακρίβεια «καλπάζουν» σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τα νησιά μας.
Οι δράσεις της νησιωτικότητας βρίσκονται στα ………αζήτητα.
Ενώ, οι ελπίδες και οι προσδοκίες που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά «εξανεμίζονται» στους πρώτους πέντε (5) μήνες διακυβέρνησής του.
Η κοινωνική ανοχή προς την κυβέρνηση τελειώνει , η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται.


Παράλληλα, ο κ. Κόκκινος μας έχει ενημερώσει για το περιεχόμενο της ομιλίας του στην 8η σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Κι επειδή είναι αδύνατο να δημοσιεύουμε ολόκληρες τις τοποθετήσεις, μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε εκτενώς στην νησιωτικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, “στα προσυνέδρια εκτιμώ ότι πρέπει να προταθεί άλλο ένα με θεματικό πεδίο τη νησιωτικότητα , σε ένα μικρό νησί της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.”

Μεταξύ άλλων είπε ότι,
Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Δανία του Νότου αλλά όπως φαίνεται μάλλον κινδυνεύει να μετεραπεί σε Ισλανδία του Νότου..Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησης μοιάζουν με την πορεία του Ναπολέοντα που ξεκίνησε θριαμβευτικά μέχρι που οδηγήθηκε στο Βατερλώ. Το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί στο «Βατερλώ» του, το ζητούμενο είναι να μην παρασύρει μαζί και τον τόπο…

Απαλλαγμένοι από εσωστρέφεια, καχυποψία και ωχαδερφισμούς. Απαλλαγμένοι από συμπεριφορές οπισθοδρόμησης. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τον πολιτικό μας λόγο και την αντιπολιτευτική μας τακτική. Να γίνουμε πολιτικά ελκυστικοί και πειστικοί. Με τεκμηριωμένες θέσεις , με πρωτοβουλίες.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για την Διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», την ώρα που το ΠΑΣΟΚ χρωστά 330εκ.ευρώ στον ΟΤΑ , πόροι του 2009, που κανείς δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες και την χωτοταξία των νέων ΟΤΑ αλλά και την χρηματοδότησή τους. Απευθύνονται στην αυτοδιοίκηση, που επί ΝΔ είδε τους πόρους της να πολλαπλασιάζονται και ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια με χιλιάδες έργα και δράσεις με το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Ενώ, σε ότι αφορά την ΝΔ ανέφερε ότι θα πρέπει,
Να κρατήσουμε λειτουργικές και με ανοιχτές πόρτες τις οργανώσεις.
Να αξιοποιήσουμε τα 800.000 μέλη μας που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο κομματικό φορέα.
Συνεχίζουμε με πολιτικές παρεμβάσεις στην κοινωνία και στην καθημερινότητα
(αιμοδοσία, στήριξη στους ηλικιωμένους, αναδασώσεις κλπ.)
Οι Γραμματείες Πολιτικού Σχεδιασμού και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας να πραγματοποιήσουν πολιτικά σεμινάρια στα μέλη μας, για την καλύτερη ενημέρωσή τους.