Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

Πολλά και ενδιαφέροντα τα Δελτία Τύπου και οι ανακοινώσεις που έχουμε λάβει τις τελευταίες ημέρες από το Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, τις οποίες άλλωστε μπορείτε να βρείτε μαζί με πλούσιο υλικό στο site του Γυμναστηρίου στην διεύθυνση www.daos.gr

Εμείς, ανεβάζουμε κι εδώ τις σημαντικότερες ανακοινώσεις, ενώ “προλαβαίνουμε” και την πολύ καλή είδηση που μάθαμε, ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τμήματα μαζικού αθλητισμού, που θα απευθύνονται -και- σε γυναίκες.


Σε αθλητικό επίπεδο,

Δωρεάν σεμινάρια διαιτητών καλαθοσφαίρισης διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης με τίτλο σπουδών της ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας).

Αιτήσεις εγγραφής γίνονται από 11/02/2010 στα γραφεία της Γραμματείας του ΔΑΟΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο και αφορούν νέους και νέες που θέλουν να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών του διαιτητή της ΟΔΚΕ με δικαίωμα συμμετοχής τους σε τουρνουά και πρωταθλήματα, διαιτητεύοντας επίσημους αγώνες.

Πρόκειται για αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών από την Ομοσπονδία Διαιτητών με επαγγελματίες διαιτητές καθηγητές και αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια του ΔΑΟΣ να φέρει κοντά στον αθλητισμό νέους και νέες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να αθληθούν.

Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν σε δυο Σαββατοκύριακα στο Κλειστό Γυμναστήριο τα οποία θα οριστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.



Σε δυο ομίλους των 8 ομάδων ο καθένας, ξεκινά το Τοπικό Τουρνουά basketball στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Με τις 16 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν τόσες ομάδες, το Τοπικό Τουρνουά αποκτά μεγαλύτερη σημασία για την Σαντορίνη και το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης που το διοργανώνει, λαμβάνοντας διαστάσεις πρωταθλήματος.

Η πρεμιέρα θα γίνει με τους πρώτους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 20 και 21/02, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, ενώ το “final four” είναι προγραμματισμένο για τις 24 και 25 Απριλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη αθλητική διοργάνωση μετά το πετυχημένο τουρνουά ποδοσφαίρου που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, για το ΔΑΟΣ, Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης.

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης Νίκος Ορφανός, δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα αυτή διοργάνωση αναφέροντας σχετικά ότι τα νέα παιδιά του νησιού δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις αθλητικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και ζητούν με τον τρόπο τους νέες και μεγαλύτερες αθλητικές συναντήσεις.


Παρουσία εκπροσώπων των 17 ομάδων που συμμετέχουν στο Τοπικό Τουρνουά basket έγινε η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων των δυο Ομίλων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στα γραφεία της διοίκησης του ΔΑΟΣ.

Το τουρνουά ξεκινά την Παρασκευή 19 με το πρώτο ζευγάρι που αναδείχθηκε στην κλήρωση με τις ομάδες «Αετός 1» απέναντι στο «Βυθό» και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου. Για την ομαλή διεξαγωγή του, συγκροτείται επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους των ομάδων τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ και τον επικεφαλή του τουρνουά Νίκο Ορφανό.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης, Μανόλης Ορφανός, χαιρέτησε όλες τις ομάδες και τους εκπροσώπους τους κάνοντας την έναρξη της κλήρωσης, η οποία για πρώτη φορά γίνεται με τέτοια επισημότητα και τέτοια οργάνωση τόσο όσων αφορά στον καλό συνδυασμό των αγωνιστικών για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, όσο και στον τρόπο που έγινε η παρουσίαση, με αυτόματη ενημέρωση των αγωνιστικών και των ομίλων με τις ομάδες που έβγαιναν από την κληρωτίδα και ταυτόχρονη προβολή με video projection.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τουρνουά basket που διοργανώνεται στη Σαντορίνη, κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων και μοναδική η οργάνωση της κλήρωσης.

Ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ Μανόλης Ορφανός έκανε αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι συμπατριώτες μας και ειδικα τα νεα παιδια στο κάλεσμα για τη διοργάνωση, όπου μέχρι τελευταία στιγμή δηλώνονταν συμμετοχές. Δυο ομάδες, μόνο δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν κι αυτό γιατί είχαν ετοιμαστεί τα ζευγάρια και οι Όμιλοι για την κλήρωση. Σύμφωνα με τον Μανόλη Ορφανό τα παιδιά αυτά θα συμπεριληφθούν στις ομάδες που ήδη έχουν μπει στο τουρνουά.

Λεπτομέρειες για τις ομάδες και όλο το πρόγραμμα των αγώνων θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες ενώ από το www.daos.gr θα ενημερώνεστε για όλους τους αγώνες τόσο για τα αποτελέσματα όσο και με τις καλύτερες φάσεις σε video.


Και σε διοικητικό επίπεδο,
Με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, μεταξύ των οποίων και ο προϋπολογισμός για το 2010 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΟΣ σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 18:30 στα γραφεία του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ Μανόλη Ορφανό στην πρώτη συνάντηση για το 2010 των μελών του Διοικητικού, θα συζητηθούν εκτός του προϋπολογισμού κι άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας, για την λειτουργία και τον σχεδιασμό της δράσης στο Αθλητικό Κέντρο της Σαντορίνης και στο νέο προφίλ που δίνουν οι προοπτικές που χαράζει ο ΔΑΟΣ στα δρώμενα του νησιού.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:



1) ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010

2) ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 170.000€ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 120.000€ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ 50.000€)

3) ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

4) ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ

5) ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

6) ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

7) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ