Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

...


Ανακοίνωση σχετικά με τις δραστηριότητές της στο θέμα του τουρισμού λάβαμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Από την ανακοίνωση μαθαίνουμε για τις επόμενες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια καθώς και για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νησιών Αιγαίου του έργου που πρότεινε η Περιφέρεια για την Τουριστική Προβολή των νησιών της Περιοχής της.

Η ανακοίνωση,

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Χαράλαμπου Κόκκινου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκ. €.

Στόχος του έργου αυτού είναι να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας με μια σειρά από δράσεις όπως: συμμετοχή σε διεθνώς αναγνωρισμένες τουριστικές εκθέσεις και γεγονότα, συνεδριακές εκδηλώσεις, παραγωγή και διανομή διαφημιστικού υλικού, δημοσιεύσεις και διαφημίσεις. Επίσης μέσω του συγκεκριμένου έργου έχει προβλεφθεί να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της μέχρι τώρα επιτυχημένης δράσης των πλωτών σεμιναρίων τουρισμού (δράση, η οποία χρηματοδοτείται τα τελευταία δύο χρόνια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου).

Για την υλοποίηση του έργου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος και θα αναλάβει την υλοποίηση των ενεργειών αυτών για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – για πρώτη φορά – πραγματοποίησε επιτυχημένη προβολή του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου την χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2004 έως Ιούνιος 2009 αξιοποιώντας 3,1 εκατ. Ευρώ από τους πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

Με τα αυξημένα κονδύλια για την τουριστική προβολή των νησιών μας (κατά 0,5 εκατ. Ευρώ) κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ, σε σχέση με αυτή του Γ’ ΚΠΣ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προγραμματίζει αρχικά την παρουσία στις παρακάτω μεγάλες τουριστικές εκθέσεις:

* CIS Travel Market Αγία Πετρούπολη – Ρωσία 14/10/2009-16/10/2009

* 25Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA - Θεσσαλονίκη 29/10/09-1/11/09

* World Travel Market Λονδίνο – Βρετανία 9/11/2009-12/11/2009


Τέλος, συνεχίζει τη λειτουργία της η ιστοσελίδα www.dreamislands.gr προκειμένου να παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


....



.....




Και μιας και μιλάμε για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,

σκληρή μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας στην οποία και υπο τον τίτλο «Ότι προλάβουμε» -σσ αναφέρεται στην Περιφέρεια…- κάνει λόγο για υπερκοστολογημένες και αδιαφανείς συμβάσεις που συνάπτει η Περιφέρεια με ιδιώτες.

Η ανακοίνωση,

Τις τελευταίες «βουτιές» στον δημόσιο κορβανά κάνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όσο η ημέρα που θα εκδιωχθούν -με την λαϊκή ψήφο- από την εξουσία πλησιάζει.

Η ίδια λογική του «ότι προλάβουμε» επικρατεί και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκφράζεται με εσπευσμένες προκηρύξεις για σύναψη συμβάσεων με συμβούλους, που θα αναλάβουν έργο ουσιαστικά μετά τις εκλογές.

Ενώ σπαταλήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα έναρξης του 4ου κοινοτικού χρηματοδοτικού προγράμματος ( ΕΣΠΑ 2007-2013 ) και δεν αξιοποιήθηκε ούτε ένα ευρώ, ξαφνικά οι προκηρύξεις για την σύναψη συμβάσεων με εξωτερικούς συμβούλους άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Τα ποσά των συμβάσεων κυμαίνονται από 50.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και οι διαδικασίες ανάθεσης είναι προκλητικά συνοπτικές και αδιαφανείς.

Μέσα από αυτές τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις γίνεται άθλιο παιχνίδι σε βάρος των νέων ανθρώπων που οι «εργολάβοι» της ελπίδας τους μισθώνουν και τους εγκαθιστούν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αδιευκρίνιστος παραμένει έτσι ο αριθμός των συμβασιούχων «ομήρων» που θα εγκαταλείψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο αποχωρών Γενικός Γραμματέας κ. Κόκκινος.

Προειδοποιούμε τον κ. Κόκκινο και τους συμπράττοντες σε αυτό το ηθικο-πολιτικό σκάνδαλο συνεργάτες του, ότι όλες αυτές οι αδιαφανείς ενέργειες θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και θα αποδοθούν ευθύνες.

Η περιφρόνηση της νομιμότητας και η πολιτική της χρησιμοποίησης του κράτους ως «λάφυρο» δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες.







Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν εχθές απόγευμα Δευτέρας 28 Σεπτεβρίου στις 20.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων οι υποψήφιοι βουλευτές του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κυκλάδων, Ισιγώνης Μανώλης, Πρωτονοτάριος Γιάννης, Συρμαλένιος Νίκος και Χρυσαφίδης Παύλος.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους υποψήφιους του Συριζα, καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία στην Ερμούπολη, στο 22810-81560 ή στο 6942-469536.