Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2009

  • Χθές Πέμπτη, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του Πασοκ σε όλη την Ελλάδα, στις Κυκλάδες, υποψήφιοι είναι οι
    Παναγιώτης Ρήγας
    Παπαμανώλης Γιώργος
    Θεολογίτου Σοφία
    Καπίρης Γερμανός
    Τούντα Δέσποινα

  • Ο πρώτος σχολιασμός θέλει το Πασοκ να κινείται στα…σίγουρα, αποκλείοντας υποψηφιότητες «έκπληξη» από ονόματα εντελώς εκτός τοπικών δεδομένων και … πραγματικότητας. Βέβαιη θεωρείται η επανεκλογή του Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος σε
    περίπτωση εκλογής του Πασοκ πιθανολογείται ότι θα υπουργοποιηθεί ή θα υφυπουργοποιηθεί ή έστω θα χρησιμοποιηθεί στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας διανύσει μια πετυχημένη κοινοβουλευτική θητεία.
    «Παίζει» το σενάριο. Σε περίπτωση εκλογής και δεύτερου βουλευτή στον Νομό,
    αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα του Γιώργου Παπαμανώλη Νομαρχιακού Συμβούλου από την Σύρο, σε κάθε περίπτωση πάντως η μάχη για την δευτερη θέση θεωρείται σκληρή.

  • Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Πασόκ με προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων, βγαίνει, και κατοχυρώνει την αυτοδυναμία με την οριακή πλειοψηφία των 151 εδρών (τώρα, όπως λένε κάποιοι, αν δεν την θέλει την «οριακή» ο Γιώργος Παπανδρέου και … ξανακάνει εκλογές… κι αυτό, αν και ψιλοπερίεργο σενάριο, είναι πιθανό, αλλά δεν πιθανολογείται και ως άμεση επιλογή…)


  • Η ΝΔ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις αποφάσεις της σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, πολύ πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν σήμερα ή και αύριο, ενώ σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Βρούτση και του Σταμάτη Μαύρου.
  • Με χθεσινή επιστολή του απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου του στις εκλογές (ούτε Κυκλάδες δηλαδή, ούτε Δωδεκάνησα) ο ΓΓ της Περιφέρειας Χαράλαμπος Κόκκινος, του οποίου το όνομα ακουγόταν ως πιθανό, με αφορμή την επιτυχημένη του θητεία στην Περιφέρεια και προκειμένου να στηρίξει την παράταξή του.

  • Μια χαρά κουβέντα αυτή που είπε ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Ηλίας Πελέκης ερωτηθείς σχετικά με τις ατασθαλίες στελεχών της παράταξής του.
    Κλασική η απάντηση αλλά είχε ενδιαφέρον το παράδειγμα. «Δεν είναι όλοι ίδιοι» είπε ο κ. Πελέκης, συμπληρώνοντας ότι ο πολυσυζητηθής για έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Πολιτισμού, Ζαχόπουλος, βιοπορίζεται από την απασχόλησή του σε εκδοτικό οίκο της συμπρωτεύουσας, μιας και απ’ ότι φάνηκε οι αποταμιεύσεις του ήταν πενιχρές. Το παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε για να δείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι κι ότι τα κίνητρα της ενασχόλησης με την πολιτική δεν είναι -πάντοτε τουλάχιστο- ιδιοτελή και συμφεροντολογικά.
    Σωστά. Κι υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι σε κάθε παράταξη. Το θέμα είναι σε ποια υπερτερούν.









  • Τα «συγχαρητήρια» είναι μεγάλη κουβέντα, το καλύτερο θα ήταν να λέγαμε όΤΙ μας άρεσε η απόφαση του ΔΣ της Εστίας του Πύργου να διαθέσει σε μαθητές τα χρήματα που της κατατέθηκαν στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος καθηγητή Αντώνη Κονταράτου.
    Συγκεκριμένα η εστία δώρησε 500 ευρώ σε κάθε μαθητή και μαθήτρια του χωριού που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    Καλύτερα στα χέρια των παιδιών…




  • Το ΙΕΚ της Σαντορίνης μας ενημερώνει για τις νέες ειδικότητές του για την σχολική χρονιά 2009 – 2010.
    Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν με έναρξη κατάρτισης την 1η Οκτωβρίου είναι οι εξής:
  • Ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου Ε.Λ. (΄Γ εξάμηνο) εγγράφονται και απόφοιτοι ΄Β κύκλου των ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ του τομέα οικονομίας – Διοίκησης
  • Νοσηλευτικής τραυματολογίας Ε.Λ.(Ά εξάμηνο)
  • Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης (Ά εξάμηνο)

    Οι αιτήσεις γίνονται στο ΙΕΚ από 1-9-2009 εως 16-9-2009
    Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από τις 11-9-2009 εως τις 16-9-2009
    τηλέφωνο 22860 24179 mail grammateia@iek-santor.kyk.sch.gr