Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2009

Και πάλι δήμαρχος, απ’ότι ακούγεται, επιθυμεί να είναι ο Άγγελος Ρούσσος θέτοντας υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές το φθινόπωρο του 2010, παρά τα όσα είχε πεί στο παρελθόν ότι δεν θα ξανακατέβει. Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως μιας και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.


Τα ψιλά γράμματα της μελέτης απάντλησης των καυσίμων από το Sea Diamond που κατέθεσε στι ΥΕΝ η πλοιοκτήτρια εταιρία, εξετάζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αυτό δήλωσε χθες στον Σαντορίνη 106.4 ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννης Γρατσίας και συμπλήρωσε ότι ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση του πορίσματος των καθηγητών του πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη και ημερίδα με θέμα το ναυάγιο.


Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) στο Δοκιμαστήριό της στον Πύργο. Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρός της Μάρκος Καφούρος.

Τι σας έπιασε και γράψατε «χάος» στον τοίχο; και αναρχικά συνθήματα στο ηρώο;
Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχους της πλατείας και στο ηρώο στο Μεγαλοχώρι.
Η εικόνα της πλατείας δεν είναι όμορφη και σίγουρα όχι παραδοσιακή(!) κάτι που έχει προκαλέσει την απογοήτευση των κατοίκων...



Από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009 μέχρι και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 η προθεσμία υποβολής στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του Μαΐου 2009. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Μαΐου 2009 για τα επίπεδα Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση» σ΄ένα ενιαίο διαβαθμισμένο test), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική και για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» στην Ισπανική γλώσσα



Για τις εξετάσεις για το Cambridge IΤ και το ECDL μας ενημερώνει η σχολή πληροφορικής Pc World. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο εξεταστικό της κέντρο 14. 2 για το πρώτο δίπλωμα και 15.2 για το ECDL. Προθεσμίες υποβολής μέχρι το Σάββατο 7.2 . Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22860 – 25221.





Την ερώτηση που είχε καταθέσει στις 8-10-2008 προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης επαναλαμβάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όσο και την ανάγκη στελέχωσής του ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.


Τότε, το Υπουργείο είχε διαβεβαιώσει ότι «θα ακολουθήσει πρόσθετη χρηματοδότηση του Γ.Ν. Σύρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος”. Όμως τρείς μήνες μετά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, έτσι η κ. Φιλίνη επανέρχεται ρωτόντας :
Πότε προτίθεται το Υπουργείο να καταβάλει τις νόμιμες δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του Γ.Ν. Σύρου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο; και με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να εξασφαλίσει στο εξής την απρόσκοπτη πληρωμή των εφημεριών, ώστε να μην επαναληφθούν καθυστερήσεις ή απώλειες χρημάτων όπως έχει συμβεί στο παρελθόν;

Για την συμμετοχή της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Ελσίνκι (15-18 Ιανουαρίου 2009) μας ενημερώνει με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σ’ αυτή τη μεγάλη Τουριστική Έκθεση έχει στόχο την προσέλευση επισκεπτών από τις Σκανδιναβικές χώρες που -σταθερά τα τελευταία χρόνια- επιλέγουν τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό. Η συγκεκριμένη Έκθεση, όπως είναι γνωστό, είναι μια από τις σημαντικότερες που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και συγκεντρώνει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της τεράστιο αριθμό εκθετών αλλά και επισκεπτών επαγγελματιών και δημοσιογράφων του τουριστικού χώρου. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετέχει με μεγάλο εθνικό περίπτερο, ενώ η Περιφέρειά μας επέλεξε την ενοικίαση χώρου εντός του εθνικού περιπτέρου. Στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διανέμουν υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή προβάλλοντας τα νησιά μας.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, φιλοξενούνται εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορείς της τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματίες από το χώρο του Τουρισμού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Χαράλαμπου Κόκκινου.