Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις.
Επετεύχθη το προσδοκώμενο της Συντονιστικής Επιτροπής να αναχθεί σε εθνικό το θέμα του Sea Diamond
Στην διάρκεια της συνάντηση μελών της Επιτροπής με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη βύθιση του Κ/Ζ Sea Diamond με τον ίδιο να δηλώνει ότι το ναυάγιο δεν είναι πρόβλημα μόνο για τη Σαντορίνη, αλλά μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον που αφορά όλη την Ελλάδα ενώ ευχήθηκε στα μέλη της Επιτροπής να επιτύχουν τους στόχους τους.
Ο κ. Παπούλιας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Επιτροπής ότι θα έχει προσωπική επικοινωνία με τον αρμόδιο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα για το θέμα και ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο χθεσινό ραντεβού των εκπροσώπων της Επιτροπής, η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής μίλησαν στον κ. Σιούφα για τους κινδύνους από την παραμονή του πλοίου στην Καλντέρα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα της Επιτροπής στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσιο Παπαληγούρα.
Τόνισε, παράλληλα, ότι το θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond, καθώς και το ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης, δεν αφορούν μόνο το νησί της Θήρας, το Αιγαίο, την Ελλάδα, αλλά είναι ζητήματα που αφορούν τον Παγκόσμιο Πολιτισμό και το περιβάλλον. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.


Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στην 13.00 η συνέντευξη των δύο πρώην αντιδημάρχων κυρίων Αργυρού και Σιγάλα αναφορικά με τους λόγους της διαφοροποίησής τους από την πολιτική του Δημάρχου Θήρας και της αντικατάστασής τους.


Την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίττας του θα κάνει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 15.00 η Ένωση Πολυτέκνων θήρας.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων, Λυκείων ΤΕΕ και ΙΕΚ παιδιών πολύτεκνων οικογενειών καθώς και οι επιτυχόντες σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν δώρα για ‘όλα τα μικρά παιδιά των πολυτέκνων.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης κ. Δαρζέντας.


Μια ακόμη γιορτή έχουμε την ίδια μέρα,
Πρόσκληση για την ετήσια καθιερωμένη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του μας έστειλε ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι» Η γιορτή θα γίνει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου, στο ισόγειο του Επαρχείου. Η γιορτή θα έχει ακόμη περισσότερο .. γιορτινό χαρακτήρα μιας και «το Αρκάδι» κλείνει την πρώτη δεκαετία λειτουργίας και προσφοράς του στην κοινωνία του νησιού.
Ολοκληρωμένο αφιέρωμα στις δραστηριότητες και στα πεπραγμένα για την πρώτη δεκαετία προσφοράς του στο νησί θα γίνει στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιριών εκδηλώσεων του Συλλόγου, όπως μας είπε ο πρόεδρός του κ. Ορφανός.