Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

«Μη μου το παίζεις εμένα Άγγελος Ρούσσος» Δηλαδή, και ναι και όχι, και ναι μεν αλλά, και ίσως πάλι όχι, και θα δούμε, και μπορεί, και ίσως και αν…..
Η παραπάνω ατάκα -γνωστό άλλωστε- κυκλοφορούσε στη Σαντορίνη το προηγούμενο διάστημα για να υποδηλώσει την αναποφασιστικότητα κάποιου να πάρει μια απόφαση.
Η εν λόγω ατάκα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον μεταξύ ζευγαριών προκειμένου να πιεστούν καταστάσεις και να δρομολογηθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν ένα τρικούβερτο γαμήλιο γλέντι, σε κάποιες άλλες ένας τρικούβερτος χωρισμός, με ότι ακολουθεί την κάθε περίπτωση. Ευχές και φιλιά στην πρώτη, αναθεματισμοί και φάσκελα στην δεύτερη.

Αυτά όμως τελείωσαν. Μιας και o δήμαρχος πήρε την απόφασή του και την ανακοίνωσε. Χθες 21.4.2009 δηλώνοντας : "ξανακατεβαίνω για να ολοκληρώσω το έργο μου και για να αποτρέψω επικίνδυνους σχεδιασμούς που γίνονται εις βάρος του νησιού".


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Ρούσσος διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε πολλά έργα που είτε είναι δημοπρατημένα, είτε αναμένεται να δημοπρατηθούν»
(σ.σ. αναφερόμενος στα έργα που θέλει να τελειώσει), ότι τον συνδυασμό θα στελεχώσουν νέα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό χώρο (εδώ που τα λέμε, όλοι επιχειρηματίες είμαστε, και κουβαρίστρες να πουλάς στους περαστικούς, επιχειρηματίας -μπορείς- να αποκαλείσαι), ενώ σε ότι αφορά τους πρώην συνεργάτες και αντιδημάρχους του, τους ευχαρίστησε για την βοήθειά τους στις προηγούμενες εκλογές και ευχήθηκε το κενό που άφησαν να αναπληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Για την σχέση του με τον Χαράλαμπο Δαρζέντα είπε ότι τηρήθηκε η προεκλογική συμφωνία που είχαν κάνει στις προηγούμενες εκλογές (παραχωρήθηκαν στον κ. Δαρζέντα 2 δημοτικές επιχειρήσεις προκειμένου να στηρίξει τον συνδιασμό του δήμαρχου) κι οτι δεν έχει γίνει συζήτηση σχετικά με τις επόμενες.
Για την σχέση του με τον Χρύσανθο Ρούσσο είπε ότι ο έπαρχος της Σαντορίνης τον διαβεβαίωσε πως από την στιγμή που αποφάσισε να κατέβει ο ίδιος (σ.σ. ο δήμαρχος) τότε εκείνος κάνει πίσω( σ.σ. ο έπαρχος).
Για την σχέση του με το Πασοκ είπε ότι αν θέλει το κόμμα, ο ίδιος δέχεται την στήριξη αν του την δόσουν, σημείωσε όμως ότι πρόκειται για ανεξάρτητο συνδιασμό κι όπως είπε χαρακτηριστικά «θα ζητήσω την στήριξη όλων(!) των κομμάτων……»




Δήμαρχος με το.. ζόρι!
ή «όχι για μένα… για τους καημένους τους συνεργάτες μου…»
αν κατάλαβα καλά….

Οι συνεργάτες μου, μου έλεγαν «δήμαρχε βγές να μιλήσεις για να ξέρουμε τι θα κάνουμε!» (σσ μην μας πάρεις δηλ. στο λαιμό σου και μείνουμε πολιτικά πεντάρφανοι και ψαχνόμαστε τελευταία ώρα….)
Με την παραπάνω πάντως φράση «δήμαρχε βγές να μιλήσεις για να ξέρουμε τι θα κάνουμε» ο κ. Ρούσσος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο χρόνο για να κάνει την ανακοίνωσή του. Οι συνθήκες είχαν ωριμάσει όπως είπε και δεν υπήρχε λόγος να διατηρείται η αγωνία που κάποιοι ΄, όπως είπε, είχαν καλλιεργήσει.


Από την άλλη πλευρά,

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι δύο πρώην συνεργάτες, φίλοι και αντιδήμαρχοι του Άγγελου Ρούσσου, οι κύριοι Αργυρός και Σιγάλας με σημερινή τους ανακοίνωση ασκούν σκληρότατη κριτική στον δήμαρχο για την απόφασή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, υποστηρίζοντας ότι η δήλωσή του σχετικά με τα έργα που θέλει να ολοκληρώσει είναι προφάσεις εν αμαρτίες.
Στην επιστολή τους αναφέρονται στα ημιτελή έργα του νησιού, μεταξύ άλλων στην διαχείριση των απορριμμάτων που δεν έχει προχωρήσει, καθώς και στο θέμα των μόλων που έμεινα στη μέση, λέγοντας ότι αυτά και πολλά άλλα αποτελούν ευθύνη του δημάρχου.

Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει και τα συγκρίνει ….
Η επιστολή τους πάντως είναι εντυπωσιακά σκληρή, μιας και δεν δίστασαν να κάνουν σύγκριση της χθεσινής μέρας της ανακοίνωσης με την ημέρα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών! (21η Απριλίου) Και μόνο η αναφορά πάντως (μπρρρρ!!!) ,η σύγκριση δηλαδή, μας θυμίζει παλαιοκομματικές νοοτροπίες, αναχρονιστικά κόμπλεξ και μια αδικαιολόγητα φιλοπόλεμη διάθεση που καθώς φαίνεται κάποιοι κουβαλούν ακόμα....

Μ' αυτά τα πράματα δεν είναι να κάνεις ούτε πλακίτσα….

Σχετικά με την ανακοίνωση πάντως,
στις περισσότερες περιπτώσεις -τι να κάνουμε μας αρέσει δεν μας αρέσει ετσι έχουν τα πράγματα- το θέμα δεν είναι τι λες, αλλά πως το λες. Γιατί, και δίκιο να έχουν οι κύριοι Αργυρός και Σιγάλας, με τον τρόπο που το εκφράζουν είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτούν να το …. βρουν.