Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2009

Καλή χρονιά φίλες και φίλοι του μπλόγκ και του Σαντορίνη 106.4.
Καλή χρονιά, με υγεία -για να έχουμε όλα τα υπόλοιπα-, κέφι αισιοδοξία, χαρά, ανατροπές, εκπλήξεις, καλές και δυνατές παρέες, φαντασία, παλά και καλά -ενίοτε παλιά- τραγούδια αλλά και.. μπόλικη τύχη! Άλλωστε, όλο και περισσότερα πράγματα είναι θέμα τύχης! (και συγκυριών) αυτό που λένε τάιμινγκ!


Κατά τ’ άλλα, περιορισμένη κρίνεται η κίνηση στην γιορτινή Σαντορίνη, όχι τόσο σε ότι αφορά τις αγορές και τα ψώνια όσων μείναμε στο νησί, αλλά τις επιλογές μας για εξόδους, φαγητό και διασκέδαση. Αυτό που για μια ακόμη χρονιά συζητήσαμε εμείς που λόγο υποχρεώσεων μείναμε στο νησί, ήταν πως ενώ υπήρχε η διάθεση για εξόδους και βόλτες και λόγο εποχής για την δαπάνη χρημάτων, οι επιλογές ήταν περιορισμένες.


Δεν θέλουμε να βλέπουμε τη Σαντορίνη μόνο ως καλοκαιρινή εικόνα.
Από την άλλη πλευρά, μια από τις πιο όμορφες εικόνες των φετινών γιορτών ήταν κάποια νέα ζευγάρια που μαζί με τα παιδιά τους κυκλοφορούσαν στους δρόμους του νησιού φωτογραφίζοντας την ομορφιά του τοπίου, γευμάτιζαν στα -όσα ανοιχτά- εστιατόρια και γενικά απολάμβαναν την ηρεμία του τόπου αυτήν την εποχή.
Πάντως, αν και λίγοι οι χειμωνιάτικοι ταξιδιώτες της Σαντορίνης, αυτό που μας είπαν στις κουβέντες μας ήταν πως η εικόνα του νησιού αυτήν την εποχή δικαίωσε τις προσδοκίες τους.


Με συννεφιά και βροχή έγιναν και φέτος οι καθιερωμένες τελετές Αγιασμού των υδάτων στην Σαντορίνη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε από τον Δήμο Θήρας ο Αγιασμός στον Αθηνιό έγινε στις 11.15, στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Βλυχάδας την ίδια ώρα , στον Όρμο Φηρών στις 12:00 και στο αλιευτικό καταφύγιο του Έξω Γιαλού Φηρών στο Κοντοχώρι στις 16:30 .


Περιορισμένες οι ανακατατάξεις παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις.
«Μια από τα ίδια» η σύσταση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου μιας και το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης Κυριακής ανέδειξε εκ νέου πρόεδρο του οργάνου τον Μακάριο Σκοπελίτη απόφαση στην οποία μειοψήφησαν ψηφίζοντας λευκό Νίκος Ζώρζος και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του ο Νίκος Σιγάλας και Λευτέρης Ζώρζος Αντιπρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Ευάγγελος Ζώρζος και Γραμματέας ο Μανώλης Δακορώνιας Στην Δημαρχιακή επιτροπή προτάθηκαν από τον Δήμαρχο και εξελέγησαν ομόφωνα οι Γιάννης Γρατσίας , Σπύρος Δρόσος , Γιώργος Ρούσσος και ο Γιάννης Φουστέρης. Από την μειοψηφία προτάθηκαν και εξελέγησαν ομόφωνα οι Γιώργος Καραχάλιος και Νίκος Σιγάλας.


Στις 9η Ιανουαρίου θα έρθει τελικά στην Σαντορίνη ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο στο νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Η τελετή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές του περασμένου μήνα αλλά αναβλήθηκε λόγο της τρέχουσας επικαιρότητας.