Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2008


Ένα πανέμορφο τριήμερο ξεκινά σήμερα και … να βάλουμε τις προσκλήσεις που έχουμε λάβει σε μια σειρά για να ξέρουμε πότε θα πάμε και πού.




Απόψε, Παρασκευή 8 Αυγούστου θα γίνουν τα εγκαίνια της «έκθεσης ενθυμημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων» της συλλογής του γνωστού νομικού και ιδρυτή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, Μανώλη Λιγνού. Η έκθεση αποτελείται απο αναμνηστικά που εχει συλλέξει ο κ. Λιγνός από τους Ολυμπιακούς αγώνες της πρόσφατης ιστορίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου (παράλληλα με την έκθεση του Δημήτρη Δαρζέντα) και θα είναι ανοικτή καθημερινά ,εκτός Σαββατοκύριακου, 09:00 - 16:00 και Τρίτες, Πέμπτες θα λειτουργεί και το απόγευμα 17:00 - 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.




Με ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο από τον συνθέτη και κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Ψυχογιό συνεχίζεται αύριο Σάββατο 9 Αυγούστου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του μεγάρου Γκύζη. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Την ίδια μέρα, αύριο Σάββατο στις 21.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εντευκτηρίου της Εστίας του Πύργου Καλλίστης, μετά από την ανακαίνισή του με δαπάνες του δημοσιογράφου και πρώην Ευρωβουλευτή Γιάννη Μαρίνου.
Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μαρίνου με θέμα "Η παγκόσμια οικονομική κρίση, πόσο αφορά τον καθένα μας και τι πρέπει να κάνουμε". Την ομιλία θα προλογίσει ο καθηγητής Αντώνης Κονταράτος.



Επίσης, το πρωινό του Σαββάτου ο «Σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας» και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Προσκυνήματος Επισκοπής θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 στο Μπελλώνειο ημερίδα με θέμα "Ο Βυζαντινός Ναός της Επισκοπής" , ενώ το στις 20.00 απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του Ναού στη Μέσα Γωνιά, και θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο του Ναού συναυλία του Συλλόγου Θηραίων Ιεροψαλτών "Αντώνιος Σιγάλας".


Η πιο γεμάτη μέχρι στιγμής μέρα του φετινού καλοκαιριού είναι η αυριανή μιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας μας καλεί επίσης στην αίθουσά του στο Εμπορείο στις 20.00 το απόγευμα στα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων των καλλιτεχνών Εύας Κριτσώτακη και Sabine Wurz.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17/8 και θα είναι ανοικτή καθημερινά 17:00 - 00:00. Είσοδος ελεύθερη



Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. συνεχίζει τις εκδηλώσεις της με Λαϊκές μουσικές βραδιές στο Εμπορείο και τα Φηρά αύριο Σάββατο στις 21.00 και την Τρίτη 12 Αυγούστου αντίστοιχα. Στις συναυλίες που ξεκινούν στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο θα εμφανιστούν ο Γιάννης Καλατζής και το συγκρότημα "Λαϊκή Αγορά"


Παράλληλα η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ έχει διοργανώσει "κολυμβητικό μαραθώνιο" στο Καμάρι
την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 11:00 Σημείο συνάντησης είναι η καντίνα της Καμάρας του Καμαρίου και καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι εκεί μισή ώρα νωρίτερα στις 10.30. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2286023021.



Βραδιά κλασσικής μουσικής η Κυριακή 10 Αυγούστου μιας και στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου, η υψίφωνος Ζηβασία - Μαρία Ζαφειριάδου και ο πιανίστας Βασίλης Ρακιντζής θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κλασικής μουσικής με τραγούδι και πιάνο. Η είσοδος και σε αυτήν την εκδήλωση είναι ελεύθερη.