Τρίτη, Ιουλίου 15, 2008

  • Ξένοι και Έλληνες αγοραστές σπεύδουν και φέτος στις Κυκλάδες αναζητώντας παραθεριστικές κατοικίες στα νησιά, που θα γίνουν οι οάσεις τους για τις εξορμήσεις του καλοκαιριού αλλά και ολόκληρου του χρόνου. Έτσι, παρά την διεθνή οικονομική κρίση στην Σαντορίνη η αγοραστική κίνηση εξοχικών κατοικιών είναι αυξημένη.
    Μάλιστα φέτος, οι μεσίτες διαπιστώνουν και το έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση ξενοδοχείων, με ορισμένες μονάδες μάλιστα να έχουν πλέον αλλάξει χέρια. Ασφαλώς, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος παραμένουν τα υπόσκαφα σπίτια που βρίσκονται στην Καλντέρα,
    Οία, Φηρά και Ημεροβίγλι συγκεντρώνουν ένα σεβαστό ποσοστό της ζήτησης, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να την καλύψουν. Οι τιμές στις υπόσκαφες κατοικίες διαμορφώνονται σε 4.500 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο. Γεγονός είναι πάντως, ότι η υψηλή ζήτηση έχει οδηγήσει τις τιμές σε άνοδο της τάξεως του 15%
    Πηγή : www.kykladesnews.gr


  • Δυστυχώς, διεθνώς ρεζίλι για το «Sea Diamond» σύμφωνα με δημοσιευμα του Γερμανικού Τύπου.
    Στο αμετακίνητο ναυάγιο του «Sea Diamond» και στις αμετακίνητες θέσεις της ναυτιλιακής εταιρίας και της κυβέρνησης αναφέρεται εκτεταμένο άρθρο της χθεσινής «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Τουριστικό ειδύλλιο με ωρολογιακή βόμβα».
    Σύμφωνα με το δημοσιευμα, η κυβέρνηση που διατηρεί στάση αμέλειας "βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας"»
    «Δεν πρόκειται για το ναυάγιο καθαυτό ή μόνον για τις διαρροές πετρελαίου και ντίζελ, αλλά για ένα μηχανοστάσιο γεμάτο άσβεστο, μόλυβδο, κάδμιο κι άλλα βαρέα μέταλλα - "ουσίες του διαβόλου", που θ' αρχίσουν να διαρρέουν σε μεγάλες ποσότητες όταν προχωρήσει η διάβρωση του κύτους», αναφέρει το δημοσίευμα.
    «Για πολλούς το ναυάγιο είναι μια καταστροφή σε κατάσταση αναμονής, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τοξικές ουσίες έχουν ήδη αρχίσει ν' ανιχνεύονται στα ύδατα», λέει στη Γερμανική εφημερίδα εκπρόσωπος της Ελληνικής WWF.
    Πηγή : www.kykladesnews.gr



  • Στο ίδιο θέμα,
    Από τα πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 4.1 εκατομμυρίων ευρώ και το πρόστιμο ύψους 8,804 ευρώ που επιβάλλεται για κάθε μέρα επειδή δεν κατατίθεται σχέδιο απάντλησης, το Ελληνικό Δημόσιο πόσα χρήματα έχει εισπράξει; Με ποιες άμεσες ενέργειες θα δείξετε ξεκάθαρα στην ρυπαίνουσα εταιρία (την πλοιοκτήτρια και τις διαχειρίστριες εταιρίες) την μηδενική ανοχή του Ελληνικού κράτους σε όσους ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.
    Aναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ότι αφορά στο θέμα απάντλησης πετρελαιοειδών και λιπαντικών από το Sea Diamond. Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΝ ο κίνδυνος περαιτέρω ρύπανσης εξακολουθεί να υφίσταται όσο απάντληση δεν γίνεται.
    Πηγή : www.kykladesnews.gr



  • Κατά τα άλλα, διαρκώς ακούμε παράπονα από τους ακροατές - επαγγελματίες της Σαντορίνης για το χαμηλό οικονομικό επίπεδο -κι όλο και χαμηλότερο- των επισκεπτών της Σαντορίνης. Δυστυχώς όμως και μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο μοιρολατρικά, όμως δεν λείπουν και οι φωνές που λένε ότι το νησί χρειάζεται οργανωμένη προβολή στο εξωτερικό. Πόσο μάλλον στη Σαντορίνη ο Δήμος της οποίας εχει προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο… Στο θέμα αναμένεται σίγουρα να υπάρξει συνέχεια...