Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

300 ευρώ το λιγότερο! με το καλημέρα (μάλλον το καλωσήρθατε) καλούνται να πληρώσουν ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της Σαντορίνης σε αστυνομικούς που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν ελέγχους στον δρόμο του Αθηνιού. Οι έλεγχοι βέβαια είναι απαραίτητοι πλην όμως οι αστυνομικοί δεν περιορίζονται σε συστάσεις αλλά «κόβουν» αφειδώς πρόστιμα στους παραβάτες, κάτι που μονό καλό δεν κάνει στην φετινή τουριστική χρονιά. Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι όσοι υποστηρίζουν οτι οι εν λόγο έλεγχοι εχουν σκοπό τις εισπράξεις


Την απόφασή του για την μη τέλεση πολιτικών γάμων στο νησί ανακοίνωσε με επιστολή του ο Καθολικός Επίσκοπος Θήρας επικαλούμενος την έλλειψη υπαλλήλων της Επισκοπής και την μη τήρηση των κανόνων της εκκλησίας.
Πηγή : www.neasantorinis.gr



«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργηθεί αυτόνομη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, όσο και αν αυτό φαντάζει ρομαντικό και ακατόρθωτο. Εμείς αποφασίζουμε χωρίς εκλογικές σκοπιμότητες, μόνο με βάση το συμφέρον των Κυκλάδων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας που υποστηρίζει την μετατροπή της Νομαρχίας σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
Πηγή: www.kykladesnews.gr



«Χάνουμε τη λάμψη μας»
«Δεν μπορέσαμε να κεφαλαιοποιήσουμε στον τουρισμό την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων
» λέει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σημειώνοντας ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί, τότε στο άμεσο μέλλον δεν θα μπορέσουμε πλέον να καταγράψουμε θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό». Αυτά αναφέρονται σε κείμενο με θέμα τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού που φιλοξενεί η εφημερίδα «το Βήμα» http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15408&m=A12&aa=1 παράλληλά σημειώνεται ότι κράτος και αυτοδιοίκηση διαρκώς επιβαρύνουν τους επαγγελματίες χωρίς όμως να προσφέρουν σε αυτόν και τους επισκέπτες της χώρας ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
«Το Βήμα» πάντως θα παρακολουθεί στενά την τουριστική κίνηση καταγράφοντας προβλήματα, κρούσματα αισχροκέρδειας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και κακές τουριστικές υπηρεσίες καθιερώνοντας μάλιστα ειδικό e-mail για την υποδοχή των καταγγελιών, misvac@tovima.gr