Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2008



Δυστυχώς όμως, η εβδομάδα ξεκινά με μια εξαιρετικά δυσάρεστη ειδήση, απο αυτές που λυπόμαστε και εξοργιζόμαστε -κάθε φορά- που ακούμε.
Δυστυχώς, -για μια ακόμη φορά- γινόμαστε ρεζίλι.

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ντροπιάζουν το νησί δηλητηριάζοντας ζώα. (κι ύστερα λένε –τόσο ελεινοί και ψυχάκηδες είναι ) οτι φταίμε εμείς που γράφουμε και καταγγέλουμε δημόσια τα περιστατικά.
Ντροπή. Κάνετε τη Σαντορίνη σαν τα -ξινά και τερατώδη- μούτρα σας.



Η είδηση όπως την διαβάσαμε και την μεταφράσαμε απο mail της κ. Ελένης Οικονόμου, προέδρου της Ένωσης Ζοωφίλων Θήρας , αφορά την μαζική δηλητηρίαση γατιών και σκυλιών στο Φηροστεφάνι, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.



Ένας απο τους καταγγέλοντες είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ντάνα» που αντίκρισε δέκα γάτες και δύο σκύλους νεκρούς στις ταράτσες του ξενοδοχείου του. Ο ίδιος, όντας ζοώφιλος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, ενω ανέφερε στις Αρχές και την Ένωση Ζοωφίλων οτι φρόντιζε τα περισσότερα απο αυτά τα ζώα κι οτι αισθάνεται αποτροπιασμό για τη δολοφονία τους.
Την επόμενη μέρα , σύμφωνα με την Ένωση Ζοωφίλων, ακόμη ενα σκυλί βρέθηκε νεκρό στην διπλανή ταράτσα.



Όποιος πάντως εχει την οποιαδήποτε πληροφορία ή πάει κάπου το μυαλό του, -άλλωστε στην περιοχή αυτήν την εποχή μένουν ... τρείς κι ο κούκος- ας μην διστάσει να το πεί δημόσια ή να το γράψει εστω και ανώνυμα στο εν λόγο μπλόγκ. Για την ησυχία της ψυχούλας αυτών των ζώων που έφυγαν απο τη ζωή χω4ίς να το θέλουν, με τόσο πόνο .

Γιατί η δημόσια διαπόμπευση, η κοινωνική κατακραυγή και η απομόνωση είναι οι καλύτερες τιμωρίες σ ‘αυτές τις περιπτώσεις.
Εμείς πάντως, περιμένουμε.










Χριστουγεννιάτικο δωράκι θ’αποτελέσει για τη Σαντορίνη η σύνδεσή της με τα Δωδεκάνησα αλλά και η γρηγορότερη μέχρι στιγμής σύνδεσή της με τον Πειραιά.


Πρόκειται για την απόφαση για την δρομολόγηση απο τις 18 Δεκεμβρίου των πλοίων «Blue Star I» και «Blue Star II» της εταιρίας «Blue Star Ferries» στην γραμμή Πειραιάς – Σαντορίνη- Κως – Ρόδος.
Είναι η πρώτη φορά που η Σαντορίνη συνδέεται με την Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου με πλοία αυτού του τύπου που θα εκτελούν το δρομολόγιό τους σε σύντομο χρόνο.

Υπενθυμίζεται επίσης οτι το ταξίδι για Σαντορίνη με το συγκεκριμένο δρομολόγο θα είναι το συντομότερο ακτοπλοικό μιας και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 5 ώρες απο τις 7 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με την εταιρία τα εισητήρια είναι ήδη διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό της σύστημα, ενω η δρομολόγηση θα γίνει σε δύο περιόδους. 18.12.2008 – 14.7.2009 και 14.9.2009 – 14.12.2009.
Το πρόγραμμα των δρομολογίων θα εχει ως εξής: απο Πειραιά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19.00
Η επιστροφή θα γίνεται κάθε Τρίτη – Πέμπτη και Σάββατο και η αναχώρηση απο Σαντορίνη θα γίνεται στις 00:40

Να σκάσουμε μπαλόνια; η να περιμένουμε τις γιορτές;;..