Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2008


Σε δυό μέρες ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Φηρών, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 09:00 θα γίνει ο αγιασμός στον προαύλιο χώρο του σχολείου και αμέσως μετά θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές και τις μαθήτριες.


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2008 - 2009 ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Ι. Γκάνιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας :



«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με νέα αυτοπεποίθηση και σύγχρονη νοοτροπία.

Είναι η πρώτη φορά που όλες οι διοικητικές πράξεις για την κάλυψη των λειτουργικών κενών έχουν γίνει εγκαίρως, ώστε τα σχολεία να μην παρουσιάζουν ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών και όλα τα προβλέψιμα κενά να είναι καλυμμένα.




Είναι η πρώτη φορά που τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο.
Είναι η πρώτη φορά που η εισαγωγική επιμόρφωση των 7.300 νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών και των 5.000 αναπληρωτών γίνεται πριν το σχολικό αγιασμό και όχι στη μέση του χειμώνα.
Είναι η πρώτη φορά που τόσο νωρίς ξεκινά η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η οποία χτυπά στο σκληρό πυρήνα την παραπαιδεία.
Αντιμετωπίζεται εμπράκτως το ζήτημα του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου και της πλήρους λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου.
Την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 1233 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, που θα καλύψουν σε μεγάλο αριθμό τα προβλήματα των υποδομών που υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Με νέο θεσμικό πλαίσιο αντιμετωπίζεται η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Η πολιτική του «Έξυπνου Σχολείου» αποδίδει. Με νέα αυτοπεποίθηση ξεκινούμε επενδύοντας στην ποιοτική εκπαίδευση».
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΓΚΑΝΙΟΣ
  • Με το καλό ή,
Επιτέλους ανοίγει!
Ο Δήμος Θήρας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων μας προσκαλούν στα (επιτέλους) εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης, που θα γίνουν την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 18:00.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
  • Από «πλατεία» -και πάλι- δρόμος .
    Βόρειοι και Νότιοι τέλος!
    Άνοιξε ,και πάλι, η κεντρική πλατεία των Φηρών (όσο κι αν η φράση μοιάζει ειρωνική) και έγινε δρόμος ,οπότε, κανονικά διέρχονται από την Δευτέρα όλα τα οχήματα από την κεντρική Πλατεία Φηρών. Ο Δήμος δεν άντεξε την πίεση ορισμένων επαγγελματιών που διαμαρτυρήθηκαν έντονα τις προηγούμενες μέρες ζητώντας να ανοίξει η πλατεία και από πεζόδρομος να μετατραπεί και πάλι σε κανονικό δρόμο με ότι αυτό συνεπάγεται.